Sport

Cselgáncs: Nagy csatában maradt le a dobogóról Csernoviczki Éva

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva ötödik lett a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Grand Prix pénteki nyitónapján.

Cselgáncs: Nagy csatában maradt le a dobogóról Csernoviczki Éva
Csernoviczki Éva (kékben) és az ukrán Marina Csernyak a nők 48 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a cselgáncs Budapest Grand Prix-n a Papp László-sportarénában
Fotó: MTI/Czagány Balázs

Az olimpiai bronzérmes magyar versenyző három győzelemmel és egy vereséggel jutott el a bronzcsatáig, ahol az ukrán Marina Csernyak várt rá. Kettejük párharcában Csernoviczki állt jobban 4-1-re, és a többi között a riói játékokon is megverte riválisát.

A hatodik csata kiegyenlített küzdelmet hozott egy-egy intéssel, majd jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás. Ebből 17 másodperc telt el, amikor a kétszeres Eb-harmadik Csernyak egy horogdobásra ippont kapott és nyert.

A tatabányaiak kétszeres Európa-bajnoka 2014-ben aranyérmet szerzett a magyar GP-n, ezúttal viszont lemaradt a dobogóról.

„Főleg az elvesztett elődöntő bosszant, no meg persze az elveszített világranglistapontok is hiányozni fognak. Éremért jöttem, úgyhogy csalódott vagyok” - jelentette ki a 32 éves Csernoviczki Éva. A folytatásban az 57 kilós Karakas Hedvig ugyancsak a bronzéremért száll harcba a Papp László Sportarénában.