Sport

Ökölvívás: Februárban lesz a Fury-Wilder csata visszavágója

Február 22-én mérkőzik meg egymással ismét a két nehézsúlyú ökölvívó, Tyson Fury és Deontay Wilder.

Ökölvívás: Februárban lesz a Fury-Wilder csata visszavágója
Wilder (balra) és Fury tavaly decemberi meccse döntetlennel ért véget
Fotó: AFP/Anadolu/Philip Pacheco

A brit Fury maga jelentette be, hogy jövő év elején csap össze ismét amerikai riválisával, akivel tavaly december elején már találkozott: akkori mérkőzésük a Los Angeles-i Staples Centerben döntetlennel ért véget, így Wilder megvédte a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét. „Aláírtuk a szerződést. Ezúttal ki fogom őt ütni, mivel nem három év kihagyás után térek vissza, és nem iszom annyi alkoholt” - mondta magabiztosan Fury egy bradfordi sajtóeseményen.

A két öklöző tavalyi mérkőzésén a 33 éves Wilder a 9. és a 12. menetben padlóra küldte 30 éves ellenfelét, aki azonban mindkét alkalommal felállt, és folytatta a küzdelmet. A találkozó végén az egyik bíró 115-111-re Wildert, a másik 114-112-re Furyt látta jobbnak, a harmadik pontozónál pedig 113-113 lett a vége, így a mérkőzés döntetlennel zárult. Ezzel mindkét öklöző megőrizte veretlenségét, Wilder pedig megtartotta övét.

A jövő februári visszavágóig még mindkettőjükre vár egy-egy mérkőzés: Wilder szeptember végén a kubai Luiz Ortizzal csap össze Los Angelesben, Fury következő ellenfele egyelőre nem ismert.
 

Kapcsolódó írásaink