Sport

„Az Osztrák Nagydíj megmutatta, milyennek kellene lennie az összes Forma-1-es versenynek!”

A nemzetközi sajtó Max Verstappen (Red Bull) győzelméről, a Charles Leclerc (Ferrari) elleni csatájáról, valamint a Forma-1 új generációjának előretöréséről írt elsősorban a vasárnapi Osztrák Nagydíj másnapján.

„Az Osztrák Nagydíj megmutatta, milyennek kellene lennie az összes Forma-1-es versenynek!”
A két főszereplő a futam után: elöl a győztes Max Verstappen, mögötte a második helyezett Charles Leclerc
Fotó: AFP/Andrej Isakovic

Nagy-Britannia:

The Guardian:
„A két fiatal, egyformán 21 éves pilóta, Max Verstappen és Charles Leclerc azt tette, amire a Forma-1-nek mostanában szüksége van. Egy unalmas futam helyett egy izgalmas versenyt teljesítettek Spielbergben. Az idősebb generáció mellékszereplővé vált Verstappen és Leclerc szélárnyékában.”

The Independent:
„Az Osztrák Nagydíjon aratott győzelmével Max Verstappen a Forma-1 újkori történetének egyik leginkább figyelemre méltó teljesítményét nyújtotta. A nagy létszámban a helyszínen lévő holland szurkolók buzdítása mellett a Red Bull pilótája két körrel a vége előtt végrehajtott manőverével megfosztotta első GP-diadalától a Ferrarival versenyző Charles Leclercet.”

Olaszország:

La Repubblica:
„Vad és szép küzdelem volt a két fiatal, 21 esztendős pilóta, a Forma-1 új generációjának tagjai között a Red Bull Ringen. Olyannyira vad és szép, hogy aztán a holland pilóta előzését a leintés után is vizsgálták, majd mindkét versenyzőnek meg kellett jelennie a versenybíróság előtt, hogy aztán megszülessen a döntés, és maradjon az eredeti végeredmény.”

Spanyolország:

Marca:
„Harmadszor fordul elő az idén, hogy a Ferrari rendelkezik a leggyorsabb autóval, de végül mégsem sikerül elsőként célba érnie egyik piros versenyautónak sem. Bahreinben motorhiba, Kanadában Vettel büntetése volt az ok, Ausztriában pedig a villámgyors Max Verstappen fosztotta meg három körrel a leintés előtt Charles Leclercet a győzelemtől.”

Mundo Deportivo:
„Versenyszellem. Szenvedély. Előzés. Ütközés. Ellentmondás... Forma-1! A vasárnapi Osztrák Nagydíj megmutatta, milyennek kellene lennie az összes Forma-1-es versenynek!”

Ausztria:

Kleine Zeitung:
„A repülő holland. Verstappen tavaly után ismét nyert Ausztriában, a Mercedes 2018-as Mexikói Nagydíj óta tartó sikersorozata pedig véget ért. A jövő pilótái, Max Verstappen és Charles Leclerc a Forma-1 történetének egyik legizgalmasabb párharcát hozták össze.”

Der Standard:
„Aki az Osztrák Nagydíj előtt a Mercedes fölénye miatt a Forma-1 unalmassá válására panaszkodott, annak Spielbergben csalódnia kellett. Más kérdés, hogy Max Verstappen győzelme csupán három órával a leintés után, a versenybíróság döntését követően vált biztossá.”

Kronen-Zeitung:
„Max-mánia az őrületes győzelem után. A Red Bull tündérmeséje tovább folytatódik Ausztriában. Verstappen pályafutása hatodik sikerét aratta Spielbergben, de erről még sokan és sokáig fognak vitatkozni.”

Svájc:

Tagesanzeiger:
„A Forma-1 unalmas. A végét járja. Halott. Szinte semmit mást nem lehetett hallani az utóbbi időben. Aztán a halottnak hitt sorozat vasárnap teljes erőbedobással támadt fel másfél órára. Izgalom, dráma, nagyszerű küzdelem a győzelemért - szinte minden hozzávaló adott volt. A nagyhatalomnak hitt Mercedes pedig ezúttal csak mellékszerepet játszott.”

Kapcsolódó írásaink