Sport

A magyar párbajt Szatmári nyerte

Vívás. Férfi kardozóink és női párbajtőrözőink sem szereztek érmet

Bíztunk a magyar éremszerzésben a düsseldorfi vívó Európa-bajnokság harmadik napján, mert férfi kardvívóink is pástra léptek. Jól is kezdtek, mind a négyen vívhattak a második fordulóban.

A legjobb 32-ből három vívónk lépett tovább, Szatmári András a francia Vincent Anstettet verte meg komoly hátrányt ledolgozva, Szilágyi Áron a 2004-ben olimpiai, 2011-ben világbajnok olasz Aldo Montanónál bizonyult jobbnak úgy, hogy 4–4 után állva hagyta negyvenéves ellenfelét. Decsi Tamás villámgyorsan 9–2-re elhúzott az orosz Konsztantyin Lohanovtól, és előnyéből a végéig öt tust megőrzött. Az egyetlen kieső Gémesi Csanád volt, aki a német Björn Hübner-Fehrerrel kiélezett asszót vívott, és végül két találattal kapott ki.

A következő fordulóban az olimpiai bajnok Szilágyi a világbajnok Szatmárival került szembe. A kiélezett magyar párbajban,14–14-nél, az utolsó akció után, mielőtt az asszóvezető nagyon elkezdett volna tanakodni azon, kinek jár a pont, Szilágyi sportszerűen jelezte, hogy Szatmárié.

Világbajnokunk a negyeddöntőben azzal a Szandro Bazadzével vívott, aki korábban Decsi Tamást búcsúztatta. A grúz kardozó öt találat különbséggel nyert, így Szatmári a nyolcadik helyen végzett.  Szilágyi 10., Decsi Tamás 14., Gémesi Csanád pedig 25. lett. Női párbajtőrben a címvédő észt Katrina Lehis búcsúztatása után Budai Dorina a világbajnok Julija Beljajevával mérkőzött, és 15–12-re nyert. A nyolcaddöntőben a lengyel Ewa Trzebinskától viszont vereséget szenvedett, és a 16. helyen végzett. Szabó Réka 36., Muhari Eszter 40., Kun Anna pedig 43. lett.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom