Sport

Kiborult Francesco Totti, távozik a Romától

Francesco Totti, az olasz labdarúgó-élvonalban szereplő Roma legendája egy sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, hogy elhagyja a fővárosi együttest.

Kiborult Francesco Totti, távozik a Romától
Francesco Totti egy sajtótájékoztatón jelentette be távozását
Fotó: AFP/Filippo Monteforte

Az egykori támadó játékosként 1993 és 2017 között erősítette a Roma felnőttcsapatát, majd visszavonulása után technikai igazgató lett a klubnál. 

Az 59-szeres olasz válogatottnak nemrég egy másik pozíciót is felajánlottak, azonban úgy döntött, hogy visszautasítja a lehetőséget. Sőt, odáig ment, hogy a sajtótájékoztatón kiborította a bilit, elárulta, hogy igazgatóként az ég világon semmibe nem volt beleszólása. Rendre kihagyták a döntésekből, így bejelentette, hogy elhagyja a Romát.

„Én tisztában voltam a szándékaimmal és azzal, mit szeretnék csinálni, ezt pedig igyekeztem is átadni, mind a klubnak, mind a csapatnak, de hogy őszinte legyek, a klubnál egyáltalán nem akarták, hogy bármit is tegyek, minden döntésből kizártak. Nem én voltam a hibás, mert egyszer sem kaptam meg a lehetőséget, hogy kifejezzem magam. Egyetlen igazi technikai projektben sem vettem részt. Úgy voltam vele, hogy az első évben még van ilyen, de a második évben már tisztán láttam, hogy miben segítenék, mit tennék, de sosem ültünk össze, egyáltalán nem segítettük egymást. Most viszont én egy másik útra lépek rá, de abban a pillanatban, amikor a Roma tulajdonosa tényleg megbízik bennem, akkor itt leszek, készen állok, úgyhogy nem állítom, hogy végleg távozom” - mondta Totti.

Kapcsolódó írásaink