Sport

Veretlenül zárta az Eb-selejtezőket a kéziválogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott vasárnap 32-29-re legyőzte Olaszország csapatát az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában, Kecskeméten.

Veretlenül zárta az Eb-selejtezőket a kéziválogatott
Rosta Miklós, a magyar és Ebner Domenico, az olasz válogatott játékosa a férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtező Magyarország - Olaszország mérkőzésén Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Jól kezdtek a hazaiak, majd 6-2 után felzárkózott az olasz válogatott, és a szünetig remekül tartotta magát. A magyarok nem tudtak kellő hatékonysággal védekezni, emiatt a szünetben a vártnál kisebb különbséggel, 16-14-re vezettek.

A második félidő elején egy 5-1-es sorozattal átvették a vezetést a továbbjutásért küzdő olaszok, mert ekkor már a házigazdák támadójátéka is akadozott. Az utolsó negyedórában Borbély Ádám védéseire alapozva, Juhász Ádám irányításával összeszedte magát a magyar csapat, és végül nagy nehézségek árán sikerült megnyernie az alacsony színvonalú mérkőzést.

Az már szerdán, a szlovákiai győzelemmel eldőlt, hogy a magyarok csoportelsőként kijutottak a jövő januári osztrák, norvég és svéd közös rendezésű, 24 csapatos kontinenstornára. Az Eb csoportbeosztását június 28-án sorsolják ki Bécsben.

Férfi Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport
Magyarország-Olaszország 32-29 (16-14)

A magyar válogatott gólszerzői: Juhász, Rosta, Szita 5-5, Bóka, Bodó, Ancsin 3-3, Sipos, Ligetvári, Máthé 2-2, Tóth Á., Hornyák 1-1

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 11 pont, 2. Oroszország 9, 3. Olaszország 4, 4. Szlovákia 0

Kapcsolódó írásaink