Sport

Nem lesz nehéz felülmúlni az újvidéki mérleget

Vívás. Öt újonc is szerepel a magyar válogatottban a ma kezdődő Eb-n

Ma kezdődik a vívó-Európa-bajnokság Düsseldorfban, ahol a 28 fős magyar csapatban öt újonc, Pásztor Flóra, Muhari Eszter, Nagy Kinga, Koch Máté és Andrásfi Tibor is pástra lép.

A magyar csapat célja, hogy a tavalyi Európa-bajnoki szereplést felülmúlja. Ez nem túl merész terv, hiszen csak a győztes férfi kardcsapatunk nyert érmet Újvidéken. Ezt már az első napon az ifjúsági olimpiai bajnok Pusztai Liza elérheti, a BVSC kardvívója két éve, tizenhat évesen Eb-bronzérmet nyert, három hete pedig harmadik lett a moszkvai világkupa-viadalon. A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardválogatott megvédheti a címét, ezzel megerősítheti harmadik helyezését a világranglistán.

Férfi párbajtőrben a feltörekvő fiatalok megnehezítették a válogatást az Eb-re, a komoly vita végén a szakvezetés úgy határozott, hogy Andrásfi Tibor, Berta Dániel, Koch Máté, Rédli András és Siklósi Gergely indulhat Düsseldorfban. A női párbajtőregyüttesből hiányzik az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese, aki augusztusra várja első gyermekét. Női és férfi tőrben az olimpiai szereplés kiharcolására az eddigi eredmények alapján elsősorban egyéniben van esély. Az Eb előtt a férfi kardozók a harmadik, a férfi párbajtőrözők a hatodik, a női kardozók pedig a nyolcadik helyen állnak, a másik három szakág tízen kívül van a világranglistán.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom