Sport

Tartalékosan is győztek Ancsinék

Kézilabda. Továbbjutott a magyar csapat

Ha nehezen is, de a magyar férfi kézilabda-válogatott 21–20-ra legyőzte Szlovákia csapatát Európa-bajnoki selejtezőn Vágsellyén, ezzel biztosította, hogy csoportelsőként jut ki a jövő januári osztrák, norvég, svéd közös rendezésű Európa-bajnokságra.

A negyven fokos csarnokban mindkét válogatott szenvedett a melegtől, s a tartalékos magyar válogatott a szünetben csak egy góllal vezetett (9–8). Ancsin Gábor vezérletével csapatunk növelte az előnyét (16–13), de a szlovákok kiegyenlítettek (18–18). A szoros hajrá után csapatunk 21–20-ra nyert, így továbbra is veretlen a kvalifikációs sorozatban, a vasárnapi utolsó körben az olaszokat fogadja Kecskeméten, de az eredménytől függetlenül már biztos, hogy csoportelsőként jut ki a kontinenstornára, mert az oroszokkal szemben kedvezőbb az egymás elleni eredményük. A csoport állása: 1. Magyarország 9 pont (+23), 2. Oroszország 5 (+9, 4 mérkőzés), 3. Olaszország 4 (–16, 4 mérkőzés), 4. Szlovákia 0 (–16)

A klubcsapataink már a következő idényre készülnek. A Veszprém három évvel, 2023 júniusáig meghosszabbította David Davis vezetőedző szerződését. Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója azt is bejelentette, hogy kettő plusz egy éves szerződést kötöttek a balátlövőjével, Vuko Borozannal.

Az FTC után a Siófok is megpályázta a szabadkártyás indulási lehetőséget a női Bajnokok Ligája 2019/20-as szezonjára, amelyben a címvédő Győr főtáblás.

Sikeres a Nemzeti Kézilabda-akadémia

Hat évvel ezelőtti megalapítása óta a legutóbbi volt a balatonboglári Nemzeti Kézilabda-akadémia (NEKA) legeredményesebb szezonja, ennek alkalmából bemutatták a sajtónak, milyen ideális körülmények között készülnek a fiatalok az utánpótlás-nevelő bázison. Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője elmondta, az akadémián 130, 13-20 éves korú sportoló tanul és kézilabdázik, fele-fele arányban fiúk és lányok. Csapataik eddig 18 korosztályos címet nyertek, a 2018/19-es szezonban pedig tíz együttes hét bajnokságban szerepelt eredményesen. Hajdu János sportszakmai vezető elmondta, céljuk, hogy minél több válogatott játékos neve mellett szerepeljen, hogy NEKA-növendék volt.
(MS)

Kapcsolódó írásaink