Sport

Mégis bajban Ronaldo

 Tegnap váratlan fordulattal visszavonták a Cristiano Ronaldo ellen nemi erőszak vádjában indított keresetet, de a portugál futballzseni mégsem ússza meg ilyen könnyen.

Mégis bajban Ronaldo
Tovább folytatódik C. Ronaldo nemierőszak-ügye
Fotó: MH

A Juventus ászát nemi erőszakkal vádló nő, Kathryn Mayoraga ügyvédei kedd késő este jelezték, hogy bár egy keresetet visszavontak ugyan, az ügyet nem tekintik rendezettnek, mert innentől az állami per helyett a szövetségi keresetre fókuszálnak.

Így tehát továbbra is zajlik a nemi erőszak-ügy a portugálok sztárja ellen.

Mayorga még tavaly ősszel állt ki a nyilvánosság elé azzal, hogy Ronaldo 2009-ben megerőszakolta őt egy Las Vegas-i szállodában. A tanítónő 2018 szeptemberében nyújtott be egy feljelentést, s azt állította, hogy bár az eset után peren kívüli megállapodást kötött a focistával - 375 ezer dollárt fizetett neki a támadó -, az nem érvényes, ugyanis a trauma miatt nem volt jó az ítélőképessége.

A Las Vegas-i rendőrség nyomozást is indított az ügyben, de annak végkifejletéről nem lehet tudni

A vád nem tett jót a Juventus csapatához éppen akkor szerződő Ronaldóval, a portugált rengeteg támadás ért emiatt, és ugyan végig tagadta a vádakat, több szponzor is elállt tőle, többek között lekerült az egyik legnépszerűbb videójáték, a FIFA tavalyi kiadásának borítójáról.

Kapcsolódó írásaink