Sport

Visszavonta a keresetet a Cristiano Ronaldót nemi erőszakkal vádló nő

Úgy tűnik, egy váratlan fordulattal véget ért Cristiano Ronaldo hosszú ideje húzódó nemierőszak-ügye. Sajtóhírek szerint az őt megvádló amerikai nő, Kathryn Mayorga májusban visszavonta a keresetét Nevada állam bíróságán, Las Vegasban.

Visszavonta a keresetet a Cristiano Ronaldót nemi erőszakkal vádló nő
Úgy tűnik, Cristiano Ronaldo megúszta a nemierőszak-ügyét
Fotó: Nurphoto/GIUSEPPE COTTINI

A Bloomberg híre alapján a kereset visszavonását kérő beadványból az nem derült ki, hogy a vádló végül megegyezett-e az ötszörös aranylabdás futballistával.

Mayorga még tavaly ősszel állt ki a nyilvánosság elé azzal, hogy Ronaldo 2009-ben megerőszakolta őt egy Las Vegas-i szállodában. A tanítónő 2018 szeptemberében nyújtott be egy feljelentést, s azt állította, hogy bár az eset után peren kívüli megállapodást kötött a focistával - 375 ezer dollárt fizetett neki a támadó -, az nem érvényes, ugyanis a trauma miatt nem volt jó az ítélőképessége.

A Las Vegas-i rendőrség nyomozást is indított az ügyben, de annak végkifejletéről nem lehet tudni

A vád nem tett jót a Juventus csapatához éppen akkor szerződő Ronaldóval, a portugált rengeteg támadás ért emiatt, és ugyan végig tagadta a vádakat, több szponzor is elállt tőle, többek között lekerült az egyik legnépszerűbb videójáték, a FIFA tavalyi kiadásának borítójáról.

Kapcsolódó írásaink