Sport

Beckenbauer szívesen látná Kloppot a Bayern kispadján

Franz Beckenbauer szuperlatívuszokban beszélt az FC Liverpool trénereként szombaton este Bajnokok Ligája-győzelmet ünneplő Jürgen Kloppról, és azt mondta, egy napon szívesen látná őt a Bayern München labdarúgócsapatának kispadján is.

Beckenbauer szívesen látná Kloppot a Bayern kispadján
Jürgen Klopp jól érzi magát a Liverpoolnál, ráadásul a klub vezetői is marasztalnák
Fotó: AFP/NurPhoto/Matteo Ciambelli

„Odaillene. Szerintem ő a világ egyik legjobb trénere” - fogalmazott a Bildnek nyilatkozva a játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok, 73 éves német szakember.

Hozzátette: Klopp honosította meg Németországban az „új futballt”, amely gyors letámadásra épül, gyors játékosokkal, akik képesek kontroll alatt tartani az ellenfelet. 

„Ez váltotta fel a passzolgatós játékot. Dortmundban kezdte, és Liverpoolban tökéletesítette” - fogalmazott Beckenbauer, aki már márciusban, a Bayern München BL-búcsúja után hangot adott annak a kívánságának, hogy Klopp legyen a bajorok vezetőedzője. A tréner akkor úgy reagált, hogy nagyon megtisztelő számára ez, de úgy érzi, a Liverpool nagyon passzol hozzá és egy ideig még ott akar maradni.

Az 51 éves Klopp 2015 ősze óta irányítja a Vörösöket, előtte a Bundesligában a Borussia Dortmund és a Mainz trénere volt. Sajtóértesülések szerint a Liverpool vezetői a BL-győzelem után bejelentették, hogy szeretnék meghosszabbítani a mester 2022-ig szóló szerződését.

Kapcsolódó írásaink