Sport

„Parancsnok, ne csaljon meg minket!”

Labdarúgás. Már az edzőknél is őrült számok röpködnek, Antonio Conte állítólag kétszer annyit fog keresni a milánói Internél, mint Maurizio Sarri a Juventusnál

Olaszországban szinte mindenki biztosra veszi, hogy Maurizio Sarri lesz a Juventus új edzője. Közel a nyár, indul az edzőkkel a karusszel.

„Parancsnok, ne csaljon meg minket!”
Maurizio Sarri vezényel. Talán júliustól már a Juventus játékosainak
Fotó: AFP/Glyn Kirk

Nincs olyan, a nemzetközi labdarúgás iránt érdeklődő, aki ne lenne tisztában azzal, hogy Maurizio Sarri Bakuban (a lapzártánk után véget ért Európa-liga-döntő helyszínén) töltötte a szerdát. Azt viszont talán kevesen tudják, hogy az Arsenal elleni meccsre való felkészülés közepette belefért a programjába, hogy az azeri főváros legelőkelőbb szállodájában, a Four Seasonsben találkozzon Andrea Agnellivel, a Juventus elnökével. A helyzet annyira komoly, hogy a Napoli szurkolói egy transzparenssel „tüntettek” Sarri nápolyi házánál, amelyre azt írták, utalva a Juventusszal kapcsolatos hírekre: „Parancsnok, ne csalj meg minket, szeretünk téged!”

Az olasz sajtó egy része már az előző napokban kiszivárogtatta, hogy a Serie A-ban legutóbb a Napolit irányító edző hároméves kontraktust ír majd alá. Ő maga erről nem kívánt beszélni Bakuban, de a jövőjével kapcsolatban azt hozzátette, hogy kétéves szerződés köti még a Chelsea-hez. Helyzete különleges, mert eddig úgy festett, hogy a Chelsea meneszteni fogja. Ám kérdés, hogy Roman Abramovics, illetve az ügyvezető, Marina Granovszkaja (akit a Times a legbefolyásosabb nőnek nevezett a futballvilágban) hajlandó-e lemondani róla ingyen, ha már akad ilyen lelkes kérője.

A korábbi Juventus-edző, Massimiliano Allegri egyelőre szabad, az szinte kizárható, hogy országon belül elfogadna bármilyen ajánlatot. Valószínűbb célállomása lehet a Premier League. A Milan kispadja is üres, onnan Gennaro Gattuso állt fel a hét elején. A piros–feketék a Lazio edzőjét, Simone Inzaghit szeretnék megszerezni, ő lenne a csaknem 120 éves klubtörténet első edzője, akinek a testvére (Filippo, azaz Pippo) is volt ott vezetőedző. Az ifjabbik Inzaghit egyelőre a Lazio nem kívánja elengedni, ezért a Milan készített egy B tervet is, amelyben Marco Giampaolo, a Sampdoria szakvezetőjének a neve szerepel. A Milannal új technikai vezető is lesz, minden bizonnyal Alessandro „Billy” Costacurta, a korábbi kiváló jobbhátvéd személyében.

Kapósnak tűnt Gian Piero Gasperini, a tavasz csapatának nevezhető Atalanta mestere is, de ő örömmel hosszabbított Bergamóban, különösen hogy felemelték a fizetését, az eddigi évi 1,5 millió euró (489 millió forint) helyett 2,2 milliót (717 millió forintot) keres majd. Az AS Románál Antonio Contéről álmodtak, de ő szinte biztosan az Interhez megy. Ezért a Farkasok új jelöltek után néztek: Marco Giampaolót, Roberto De Zerbit és Gennaro Gattusót emlegetik. Előbbit a Milan is hívja, utóbbit a Milan éppen most engedte el, a mindössze 39 éves, a Sassuolónál dolgozó De Zerbi pedig még nem kapott értékelhető ajánlatot.

Conte állítólag évi 12 millió eurót keres majd az Internél (kétszer annyit, mint amennyit Sarrival és a Juvéval kapcsolatban emlegetnek), szerződtetését azért halasztották el a hét második felére, mert a korábbi edzőt, Luciano Spallettit családi gyász érte.

Kapcsolódó írásaink