Sport

Emlékkönyv és DVD jelent meg a budapesti birkózó-vb-ről

Közel 300 oldalas, több száz képpel illusztrált emlékkönyv jelent meg a tavaly októberben Budapesten rendezett „minden idők legjobb birkózó-világbajnokságáról”.

Emlékkönyv és DVD jelent meg a budapesti birkózó-vb-ről
A magyar küldöttség egyetlen legnagyobb sikerét Bácsi Péter érte el a budapesti vb-n: a kötöttfogásúak 82 kilogrammos súlycsoportjában aranyérmet nyert
Fotó: MH

A Hősök tere, 9 nap a szőnyegen című kiadványt szerdán sajtótájékoztatón mutatta be a magyar sportági szövetség (MBSZ), melynek elnöke, Németh Szilárd kiemelte, hogy a könyv igazi ismeretterjesztő munka. Hozzátette, komoly alapossággal mutatja be a versenyt, melyről Nenad Lalovic, a nemzetközi szövetség elnöke jelentette ki, hogy minden idők legjobbja volt.

„Lalovic elnök úr a vb után azt is megjegyezte, hogy egy új brand születését látta Budapesten, a modern birkózásét, s ez óriási elismerés” - mondta Németh Szilárd, aki a közeljövő terveivel kapcsolatban elárulta, hogy szeretnék, ha az Európai Birkózó Szövetség Budapestre tenné át a székhelyét. Jelezte, a magyar szövetség pénteki tisztújító közgyűlésén Hegedüs Csaba korábbi elnököt tiszteletbeli elnöknek kéri majd fel.

A kiadvány megjelenését a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) támogatta Nagy Béla programján keresztül. Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke hangsúlyozta, a szövetség ezen programja pontosan azzal a céllal indult, hogy a most megjelent könyvhöz hasonló kiadványok születését segítse, s hozzátette, a könyv méltó emléket állít a világbajnokságnak.

Világi Péter szerkesztő azon túl, hogy megköszönte a közreműködő fotósok, újságírók, tördelők segítségét, hangsúlyozta, a több száz képpel egyértelműen az volt a cél, hogy visszaadják a vb vizuális világát az olvasóknak. Megjegyezte, bíznak abban, hogy remek motivációt jelent majd a könyv a következő generációk számára, s minden birkózópalánta polcán ott lesz majd.

A könyv mellett egy DVD-t is megjelentetett az MBSZ, mely az M4 Sporton karácsonykor sugárzott, A Hősök Budapesten születtek című film mellett többek között a vb összes reklámvideóját tartalmazza.