Sport

Fogadási csalás miatt letartóztatták a Real Madrid korábbi focistáját

A spanyol rendőrség több élvonalbeli és másodosztályú labdarúgót letartóztatott fogadási csalás miatt.

Fogadási csalás miatt letartóztatták a Real Madrid korábbi focistáját
Raúl Bravó (jobbra) lehetett a spanyol bundamaffia vezére
Fotó: AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU

A hatóság közlése szerint 11 embert tartóztattak le az Oikos névre keresztelt keddi akcióban. Feltételezésük szerint „legalább három” első, másod- és alsóbb osztályú találkozó eredményét befolyásolták a gyanúsítottak. A rendőrség arról is beszámolt, hogy a másodosztályú meccs végeredményére az átlagosnál 14-szer nagyobb összeget tettek fel a fogadók.

Az EFE szerint a Real Madrid két korábbi játékosa, a 14-szeres spanyol válogatott Raúl Bravo - a gyanú szerint ő a szervezet irányítója - és Borja Fernández is érintett. Továbbá Carlos Arandát is megnevezik, aki több csapatban is megfordult a Primera Divisiónban. Rajtuk kívül még Agustín Lasaosát, a Huesca elnökét említették a letartóztatottak között.

Az El Periodico című napilap konkrét mérkőzéseket is megemlít, amelyeket befolyásoltak és amelyekre az elkövetők a 888 és az Unibet sportfogadó oldalakon fogadtak. Az egyik a La Liga idei utolsó fordulójában, azaz a tíz napja lejátszott Valladolid-Valencia (0-2) összecsapás, a másik a tavaly májusban rendezett Huesca-Gimnastic de Tarragona (0-1) másodosztályú találkozó.