Sport

Ismét nevet változtat a Vidi

Július 1-től MOL Fehérvár FC néven folytatja a labdarúgó OTP Bank Ligában tavaly bajnok, idén ezüstérmes MOL Vidi FC.

Ismét nevet változtat a Vidi
A címere is megváltozik a Vidinek
Fotó: molvidi.hu

„A tavalyi év végén klubunkat azzal a felvetéssel kereste meg Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András, hogy több fehérvári egyesülethez hasonlóan a labdarúgók is viseljék büszkén a címerben a város nevét. Vezetőségünk egyetértett abban, hogy ezzel a lépéssel még szorosabbra fűzhetjük a város és a klub kapcsolatát” - olvasható az indoklás a piros-kékek pénteki közleményében.

A tájékoztatás szerint a klub címerében csak a név változik meg, a szín- és formavilág, illetve a hagyományos címerelemek változatlanok maradnak. A Vidi név sem tűnik el, a klub kommunikációs felületein, a stadionban és a VidiShop termékein továbbra is megjelenik majd.

A háromszoros bajnok klub 1941-ben Székesfehérvári Vadásztölténygyár SK néven alakult, legnagyobb sikerét viszont már Videoton néven érte el, amikor 1985-ben UEFA Kupa-döntőt játszott a Real Madriddal. Később szerepelt Fehérvár FC-ként és Videoton FC-ként. Legutóbb tavaly esett át névváltoztatáson, amikor MOL Vidi FC-ként folytatta működését az olajipari cég névszponzori belépésével.