Sport

A cél: a csoportból való továbbjutás Szerbiában

Nehéz lesz eljutni Belgrádba

Elkezdte a magyar női kosárlabda-válogatott a felkészülést Székesfehérváron a június 27-én kezdődő Európa-bajnokságra. A magyar válogatott a C csoportban Törökország, Olaszország és Szlovénia ellen lép pályára a szerbiai Nisben.

A csoportból az első három jut a legjobb tizenkettő közé, a helyosztókat Belgrádban vívják. A szerdai sajtótájékoztatón Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke komoly célkitűzésnek nevezte a továbbjutást, amihez szerinte elengedhetetlen „a parketta felszedése”. Székely Norbert szövetségi kapitány kiemelte, hogy kemény edzések várnak a csapatra, amely mára összetartó közösséggé alakult, és képes jó és eredményes kosárlabdát játszani. Megjegyezte, hogy a csoportból való továbbjutás sem egyszerű feladat, de nem tartja elérhetetlennek a legjobb nyolc közé, illetve az olimpiai kvalifikációs tornára jutást sem, amihez a legjobb hatban kellene végezni.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom