Sport

Magyar színekben versenyezhet a zentai Szabó Szebasztián

Úszás. A szerbiai szövetség elnöke szerint nálunk jobbak a körülmények

Nem akadályozza meg a Szerb Úszószövetség, hogy a Győr versenyzője, a 100 méter pillangón világranglista-vezető Szabó Szebasztián a jövőben magyar színekben versenyezzen.

Magyar színekben versenyezhet a zentai Szabó Szebasztián
Szabó Szebasztián, a győri világsztár
Fotó: Musz.hu

A zentai Szabó Szebasztián, a Győri Úszó SE 23 éves versenyzője a márciusi országos bajnokságon került reflektorfénybe, országos csúccsal nyert 50 m pillangón, majd a világ idei legjobb eredményével legyőzte Milák Kristófot, Cseh Lászlót és Kenderesi Tamást is 100 m pillangón. Ezután merült fel, hogy a Magyarországon készülő, de eddig szerb színekben versenyző Szabó magyar válogatott lehetne. A vajdasági Szabad Magyar Szó beszámolója szerint Szabó benyújtotta a kérelmét a Nemzetközi Úszószövetségnek (FINA), amelyben az szerepel, hogy a jövőben a magyar válogatott tagjaként kíván indulni a nemzetközi versenyeken, attól függetlenül, hogy a 2020-as olimpiai szintet szerb színekben úszta meg.

A Szerbiai Úszószövetség elnöke, Borisz Drobac a Szportszki zsurnal sportnapilapnak megerősítette az információt, s közölte, megkapta Szabó e-mailjét, amelyben a versenyző azt kéri, hogy úszó-állampolgárságot változtathasson. „Szabó Szebasztián azzal indokolta a döntését, hogy Magyarországon él, és ott edz, ezért a magyar válogatott tagjaként kíván indulni a versenyeken. Tény, hogy Magyarországon sokkal jobbak a feltételek. Amit a magyarok biztosítani tudnak, arra mi nem vagyunk képesek” – hangsúlyozta Drobac, aki  hozzátette, reálisan nézve ez a történet itt Szerbia számára véget is ért.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom