Sport

Magyar színekben versenyez tovább Szabó Szebasztián

A Győr csapatának zentai úszója, Szabó Szebasztián a jövőben a magyar válogatott tagjaként kíván elindulni a nemzetközi versenyeken, annak ellenére, hogy a 2020-as olimpiai szintidőt szerb színekben úszta meg.

Magyar színekben versenyez tovább Szabó Szebasztián
Szabó Szebasztián a debreceni ob-n
Fotó: Magyar Úszószövetség

Szabó, aki a márciusi országos bajnokságon a világ idei legjobb idejét úszta meg 100 méter pillangón, már benyújtott ezzel kapcsolatban egy kérelmet a nemzetközi szövetségnek (FINA) - tudatta a szerbiai sajtó.

„Azzal indokolta döntését, hogy ott él és ott edz, és már bekerült a magyar munkarendszerbe, s hogy a magyar állam versenyzőjeként kíván indulni a versenyeken. A folyamatot a nemrég Debrecenben megrendezett országos bajnokságon elért szenzációs eredményei is meggyorsították. Az e-mailben arra is kitért, hogy semmilyen szemrehányása nincs a Szerbiai Úszószövetséggel szemben, s ugyanez a helyzet a szakmai tanácsadói testülettel is. Bár tény, hogy Magyarországon sokkal jobbak a feltételek, több a kiváló úszó. Amit a magyarok biztosítani tudnak, arra mi nem vagyunk képesek” - nyilatkozta Boris Drobac, a szerb testület elnöke a Sportski zurnalnak, tudatta a Szabad Magyar Szó, hozzátéve, hogy hivatalos döntés még nincsen, de a maga részéről már lezártnak tekinti az ügyet.

Kapcsolódó írásaink

Vajdasági meglepetésemberek

ĀÚszás. Az ifjúsági olimpiai bajnok Késely Ajna és Milák Kristóf is négy számban harcolta ki a dél-koreai világbajnokságon való szereplést Debrecenben