Sport

A közönség biztatása kevés volt a csodához

Magyarországi világversenyek. Négy lehetőségből eggyel sem éltek a magyarok a budapesti asztalitenisz-világbajnokságon

A budapesti asztalitenisz világbajnokság negyedik napján elfogytak a magyarok. Négy mérkőzést játszottak a mieink, de senkinek sem sikerült felborítani a papírformát a Hungexpo csarnokában.

A közönség biztatása kevés volt a csodához
A Pergel Szandra, Szudi Ádám páros (szemben) nagy csatát vívott a címvédővel
Fotó: Papajcsik Péter

„Én erről a helyről el se mozdulok” – szögezte le mellettem egy tinédzser lány a barátainak a Hungexpo-csarnok nagy termében a lelátón az 1-es pingpongasztal mögül. Ott, ahonnét a legjobban lehetett látni a még versenyben lévő magyarokat. Nagy vállalásnak tűnt, mert szerdán már csak négy mérkőzés szólt rólunk a vb-n: kettő délelőtt és kettő este.

Csodálatosan indult a mérkőzés! A Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros percek alatt 11–5-re nyerte az első szettet a címvédő Josimura Maharu, Isikava Kaszumi duó ellen. A nézőtér nem győzött – Pongival, a kabalaállattal együtt – tapsolni. Sajnos ettől a japánok felébredtek. A második szettet játszmalabdáról buktuk. Eközben a lelátón nehéz volt elviselni, hogy az ázsiai bíró nem figyelmeztette a lélektanilag fontos helyzetekben „előadott” időhúzásért a japánokat. És látni véltük azt is, hogy Josimuráék el-eltakarták adogatáskor a labdát, ami szabályellenes. A hatodik szettnél volt esélyünk az egyenlítésre. Bátorfi Zoltán kapitány időt kért, és ez be is jött: két labdára voltunk az egyenlítéshez, de a csoda nem sikerült. A japánok zsinórban négy pontot ütöttek és 4–2-re nyertek. Ettől még járt a vastaps Szudiéknak. Előttem egy kisújszállási sportbarát, Szűcs István (ő az, aki minden jelentős hazai pingpongversenyen ott van, s a versenyzők fotójával és kézjegyével ellátott trikóban szurkol) kért Pergel Szandrától egy aláírást, s mire megtárgyaltuk a meccset, már jött is be ugyanide egyesben Madarász Dóra, fájós jobb hajlítóján széles ragtapasszal, és a szingapúri Feng Tian-vej. A szurkolásunk alábbhagyott, az ázsiai lány – akinek a 2010-es moszkvai vb-n a csapatgyőzelmet köszönhették a szingapúriak – sokkal jobban játszott, simán 4–0-ra nyert, s jutott a nyolcaddöntőbe.

Átmentem az interjúzónába és belefutottam a közönségtalálkozóra készülő Bátorfi Csillába. Az öt olimpián járt világsztárunk szívesen jött haza, de többre nem vállalkozik, húsz éve Németországban edzősködik. Mikrofonvégre került Madarász Dóra is, aki azt mondta, az álma a 32 közé jutás volt és ezt már sikerült elérnie. S elment, hogy rákészüljön az esti meccsre.

A női párosok nyolcaddöntőjében a Madarász, Pergel duó dicséretesen megszorongatta a kínaiakat, ám ettől még a kínai Szun, Vang kettős 4–1-re nyert. Utolsó reményünk az Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros mérkőzése volt a portugál Tiago Apolonia, Joao Monteiro ellen. Az első szettet hozták, s már azt reméltük, legalább a nap vége jó lesz, de nem, itt is 4–1 lett az eredmény. Itt a vége, fuss el véle. A hátralévő négy napban lehet simán csak a játék szépségének örülni.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom