Sport

Jégkorong: Majoross Gergely irányítja a válogatottat a vb-n

Kevesebb mint egy héttel a világbajnokság rajtja előtt nagy változás történt a magyar jégkorong-válogatott szakmai stábjában: Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány váratlanul kórházba került, így a csapatot másodedzője, Majoross Gergely vezeti a hétfőn kezdődő tornán, melyet Kazahsztánban rendeznek.

Jégkorong: Majoross Gergely irányítja a válogatottat a vb-n
Majoross Gergely (jobbra) eddig másodedzőként segítette Tolvanen munkáját, most az ő kezébe került a marsallbot
Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség

A szövetség szerdán hivatalos honlapján közölte: Jarmo Tolvanen kapitány váratlan betegség miatt kórházi kezelésre szorul, állapota kielégítő, ám bővebb tájékoztatást a család kérésére nem adnak finn szakvezető hogylétéről.

Megbízott kapitányként a Tolvanen stábjában eddig másodedzőként dolgozó Majoross Gergely irányítja a szakmai munkát, Tolvanen szükség esetén a távolból segíti majd tanácsaival. 

Majoross 2013 óta dolgozik a nemzeti csapat stábjában, első világbajnokságán videóedzőként működött közre, majd öt tornán is másodedzői szerepet vállalt.

„Sajnáljuk a kialakult helyzetet, második éve dolgozunk ugyanazzal a stábbal, ezt a világbajnokságot is együtt szerettük volna végigcsinálni. Természetesen mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a magyar válogatott jó teljesítményt nyújtson és jó eredményeket érjen el a kazah fővárosban” - idézi a szövetség hivatalos honlapja a megbízott kapitányt.

A magyar válogatott jövő hétfőn, azaz április 29-én kezdi meg szereplését a divízió 1/A-s világbajnokságon, melyet Kazahsztán fővárosában, Nurszultanban rendeznek. Csapatunk a nyitónapon Dél-Korea legjobbjaival mérkőzik, majd másnap a fehérorosz, csütörtökön a litván, pénteken a szlovén együttes lesz az ellenfelük, zárásként pedig a házigazda kazah gárdával csatáznak. A torna első két helyezettje feljut az elitbe, az utolsó pedig kiesik a divízió 1/B osztályba. 

Kapcsolódó írásaink