Sport

Készülhet a címvédésre a Győr

Kézilabda. Sokat fejlődtek a Ferencváros fiatal játékosai a Bajnokok Ligájában, de a csapat kiesett a Rosztov-Don ellen

A Győr kettős győzelemmel jutott a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjébe, míg az FTC kettős vereséggel esett ki. A keddi sorsoláson derül ki, hogy a Rosztov, a Kristiansand vagy a Metz lesz az ETO ellenfele az elődöntőben.

A negyeddöntők visszavágóin a Győr házigazdaként 33–21-re nyert a dán Odense ellen, míg az FTC súlyos vereséget szenvedett (33–22) a Rosztov-Don otthonában, így ugyanúgy, mint tavaly, ismét csak az ETO jutott a legjobb négy közé. A magyar válogatott szempontjából azonban a Ferencváros BL-szereplése a biztatóbb, mert a juniorkorból éppen csak kinövő Háfra Noémivel, Klujber Katrinnal, Márton Grétával, Pásztor Noémivel, Tóth Nikolett-tel jutott el a negyeddöntőig. Míg az FTC csapatában kettő, addig a Győrben tizenegy külföldi játszik.

Az Európa-válogatottnak beillő ETO nagyon magabiztosan győzte le a dán válogatottra épülő, a BL-ben újonc Odense együttesét. „Azt gondolom, nekünk több tapasztalatunk és jobb játékosaink vannak jelenleg. Bár egy dolgot szeretnék kiemelni, amikor egy induló dán játékosra tizenkét gólos vezetésnél három játékosunk visszaért. Ez mutatja, hogy milyen remek hozzáállással játszottunk” –nyilatkozta Danyi Gábor, a Győr vezetőedzője. A dán csapat szakvezetője, Jan Pytlick azt emelte ki: „A Győrnek sokkal több tapasztalata van az ilyen meccsekről. Visszanézve a két mérkőzésre, óriási lehetőség volt nekünk, hogy az én véleményem szerint a világ legjobb csapatával játszhattunk.”

A Ferencvárosnak Rosztovban sem sikerült a bravúr, mert támadásban ismét sokat hibázott. „Teljesen megérdemelten jutott be a négyes döntőbe a Rosztov. Az első félidő második felében dőlt a mérkőzés, amikor négy-öt ziccert hibáztunk és ezt kíméletlenül kihasználták a hazaiak, hiába tudtuk addig feszesen tartani az állást” – ismerte el Elek Gábor, az FTC vezetőedzője.

A magyar férfi kézilabda-válogatott, az asztraháni hatgólos győzelem után, ezúttal csak 23–23-as döntetlent ért el az orosz együttes ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában Érden, de így is maradt a csoport élén a 2020-as kontinensbajnokság selejtezőin.

Kapcsolódó írásaink