Sport

Veretlenül juthat a négybe a Győr

Kézilabda. Megpróbálja megnehezíteni a Rosztov dolgát az FTC a női BL negyeddöntőjének visszavágóján

A Győr egygólos előnnyel várja a mai hazai visszavágót (17.30, tv: Sport1) a dán Odense ellen, míg a Ferencváros háromgólos hátránnyal kezd idegenben a Rosztov-Don ellen a női Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Sikerülhet a Győrnek az a bravúr, hogy veretlenül jut be a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjébe. Görbiczék a dániai első mérkőzésen már hét góllal is vezettek a második félidőben az Odense ellen, de aztán „gondoskodtak” arról, hogy a győri visszavágó ne csupán formaság legyen, csak 29–28-ra győztek. A ma délutáni visszavágón az ETO tovább javíthatja a 22 mérkőzés óta tartó veretlenségi klubrekordját a BL-ben.

A papírforma szerint a Rosztov-Don – ugyanúgy, mint egy éve – kettős győzelemmel búcsúztatja el az FTC-t a negyeddöntőben. A hazai pályán elszenvedett háromgólos vereség ellenére Elek Gábor, az FTC vezetőedzője szerint nem feltett kézzel lépnek majd pályára Rosztovban. „Célunk, hogy a védekezés eredményességét megtartsuk, és közben támadásban javuljunk. Az esélyek nyilvánvalóan eltolódtak a Rosztov irányába. Egyértelműen azért jöttünk, hogy jó meccset játsszunk, aztán majd eldől, hogy ez mire lesz elég. Nem azért jöttünk, amiért a marhát viszik a vágóhídra” – nyilatkozta Elek Gábor a klub honlapjának.

Könnyebb feladat vár vasárnap (16 óra, M4 Sport) a magyar férfiválogatottra az orosz csapat ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában, mert csütörtökön Asztrahánban 25–19-re legyőzte legnagyobb riválisát. Az érdi mérkőzésen Lékaiék bebiztosíthatják a csoportelsőségüket.

Az állás: 1. Magyarország 6 pont, 2. Oroszország 4, 3. Olaszország 2, 4. Szlovákia 0