Sport

Döntőbíró volt Kassai Fehérvárott

Labdarúgás. Kiverte a másodosztályú Soroksár a Puskás Akadémiát

A Vidi 2-0-ra nyert a hetedik perctől emberhátrányban játszó Ferencváros ellen a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, s kettős győzelemmel jutott a négy közé. Az elődöntők párosítása: Honvéd-Soroksár, Vidi-DVSC.

A Ferencváros vezetőinek kritikáját Kassai Viktor játékvezető azzal „hálálta” meg, hogy a hetedik percben kiállította Dibusz Dénest a Vidi elleni Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóján. Védelmi hiba után Scsepovics tört kapura, amikor a kifutó Dibusz megpróbálta elfejelni a labdát, s eközben ütköztek. Kassai azonnal kiállította Dibuszt, jelentősen befolyásolva ezzel a mérkőzést. A Fradi csak a mezőnyben tudott egyenrangú partnere lenni a kapu előtt több veszélyt jelentő fehérváriaknak, akik az 58. percben Nikolov góljával összesítésben már kettőre növelték az előnyüket. A hajrában kettős emberhátrányban játszottak a vendégek – Lanzafame saját csapattársával, Haratinnal ütközött –, Milanov pedig a 82. percben beállította a végeredményt. Így a Vidi 4-1-es összesítéssel jutott a négy közé.

A Puskás Akadémia a hazai pályán elért 1–1-es döntetlen után Soroksáron is 1–1-et játszott a másodosztályú együttes ellen. A hosszabbításban nem esett újabb gól, így következett a büntetőpárbaj, amely a hetedik körben dőlt el a Soroksár javára (5-4). A Debrecen a Kisvárda (3-1), a Honvéd a Budaörs ellen (6-3) kettős győzelemmel jutott a négy közé.

Kapcsolódó írásaink