Sport

Vízilabda: Nehéz csoportba került a női válogatott a világligában

A olimpiai és világbajnok amerikaiakkal, az oroszokkal és a kanadaiakkal került azonos csoportba a magyar női vízilabda-válogatott a Duna Arénában június 4. és 9. között esedékes világliga szuperdöntőben, amelynek győztese elsőként ötkarikás kvótát szerez.

Vízilabda: Nehéz csoportba került a női válogatott a világligában
Bíró Attila szövetségi kapitány szerint nagyon erős a mezőny, de tökéletes számunkra a csoportbeosztás
Fotó: VMLSZ/Madar Dávid

"Tökéletes számunkra ez a beosztás, hiszen az amerikaiak és a kanadaiak révén két olyan rivális ellen játszunk, akikkel már rég mértük össze az erőnket. Az amerikaiakkal nem mellesleg mindig jó egy csoportban lenni, igaz, a többi meccset viszont feltétlenül hozni kell. Örülök, hogy az oroszokkal játszunk, mert ki lehet javítani azt, amit a torinói Európa Kupa-elődöntőben elrontottunk - mert most is vallom, azt a meccset nem ők nyerték meg, hanem mi veszítettük el" - idézte a Magyar Vízilabda Szövetség Bíró Attila szövetségi kapitányt, aki tanítványaival a múlt hétvégén bronzérmet szerzett a torinói viadalon. A másik csoportban Hollandia, Ausztrália, Olaszország és Kína szerepel.

"Összességében elmondható, hogy nyolc nagyon erős válogatott játszik majd a világliga szuperdöntőjében, amelyet mini világbajnokságnak is titulálhatunk - a spanyolok hiányoznak, de nekik nem sikerült kvalifikálni magukat, ami tovább bizonyítja a női mezőny nívóját" - tette hozzá Bíró Attila. Megjegyezte, a perthi interkontinentális selejtezőben kiderült, hogy szinte minden megtörténhet, hiszen a kínaiak a bronzmérkőzésen három góllal nyertek Kanada ellen, míg az ausztrálok csak ötméteresekkel maradtak alul az amerikaiakkal szemben.

A magyar válogatott sorrendben az Egyesült Államok, Oroszország és Kanada ellen játszik 4-én, 5-én és 6-án, majd következik a negyeddöntő, ahol a két csoport első és negyedik, valamint második és harmadik helyezettjei játszanak keresztbe egymással.