Oktatás

A fiatalok sikere a nemzet sikere

Magyarország a világ 11. helyén áll az egymillió lakosra jutó Nobel-díjasok tekintetében

Hiszünk abban, hogy a fiatalok sikere a nemzet sikere, ezért is kiemelt fontosságú a magyar kormány számára a tehetséges fiatalok támogatása – jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, szak- és felnőttképzéséért, fiatalokért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

A fiatalok sikere a nemzet sikere
Résztvevők az International Young Physics Tournament (IYPT) középiskolás fizikai világverseny nyitó eseményén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2024. július 11-én
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Varga-Bajusz Veronika az International Young Physics Tournament (IYPT) középiskolás fizikai világverseny nyitó eseményén, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen arról beszélt, hogy Budapest mindig is a tudomány, a kreativitás és az innováció otthona volt, és ezzel a megmérettetéssel ezt most a világnak is megmutathatja.

Magyarország a világ 11. helyén áll az egymillió lakosra jutó Nobel-díjasok tekintetében – emelte ki, felidézve, hogy Krausz Ferenc kutató-fizikus tavaly vehette át munkássága elismeréseként a Nobel-díjat.

Kapcsolódó írásaink