Oktatás

Az Iskolában az Erdő Program keretében 30 ezer gyermeknek tartottak foglalkozásokat

A gyerekek közelebb kerülhetnek a fenntartható gazdálkodás témaköréhez

A februárban meghirdetett Iskolában az Erdő Program keretében 500 intézményben 30 ezer gyermek számára tartottak foglalkozásokat az erdőpedagógusok április eleje és az iskolaév zárása között – mondta az Agrárminisztérium (AM) erdőkért és földügyekért felelős államtitkára szerdán Budakeszin.

Az Iskolában az Erdő Program keretében 30 ezer gyermeknek tartottak foglalkozásokat
Augusztus 26-án nyílik az Iskolában az Erdő Program regisztrációja
Fotó: Facebook/Országos Erdészeti Egyesület

Zambó Péter az Iskolában az Erdő Program első ütemének eredményeiről elmondta, hogy a meghirdetett 500 helyre egy nap alatt elfogytak a helyek.

Hozzátette, hogy a program rendezvényei az Energiaügyi Minisztérium és az Agrárminisztérium együttműködésének keretében jöttek lére. A programban a két minisztérium mellett az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) és az állami erdészeti társaságok szakemberei vettek részt, 46 erdőpedagógus tartotta a kialakított módszertan szerinti foglalkozásokat átlagosan 10-10 iskolában – tette hozzá az államtitkár.

Zambó Péter beszélt arról, hogy a program 2024 őszén folytatódik és várják újabb 500 oktatási intézmény jelentkezését. A regisztrációs felület 2024. augusztus végén nyílik meg. A legtöbb intézmény, 79, Pest vármegyében pályázott sikeresen, megyénként átlagosan 20-30 iskola vett részt a programban – fűzte hozzá az államtitkár.

Pintér Eszter, az Iskolában az Erdő Program szakmai vezetője elmondta, hogy a programban a gyerekek közelebb kerülhetnek a fenntartható gazdálkodás témaköréhez, megismerkedhetnek az erdőket gondozó, fenntartó szakemberek munkájával is. Emellett lehetőséget kapnak arra, hogy új ismereteket szerezzenek, kulcskompetenciákat fejlesszenek és megérthetik, hogy miért fontosak az erdők, a természet – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink