Oktatás

„Alkotómunka csak béke idejében teljesedhet ki”

Kövér László az országos szakmai tanulmányi és a szakma kiváló tanulója versenyeken szólalt fel

Alkotómunka csak béke idejében teljesedhet ki és hozhat gyarapodást – mondta az Országgyűlés elnöke csütörtökön az Országházban, a szakmai versenyek legjobbjainak rendezett ünnepségen.

„Alkotómunka csak béke idejében teljesedhet ki”
Kövér László, az Országgyűlés elnöke (k), Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke (j2) és Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter (j) elismeréseket adott át a SzakmaSztár Fesztivál emléklap átadó ünnepségen az Országház Felsőházi üléstermében 2024. június 20-án. Az eseményen az idei SzakmaSztár Fesztiválon rendezett mintegy 60 szakma országos verseny döntőjén díjazott első három helyezettjei és felkészítői vettek át emléklapot
Fotó: MTI/Kovács Attila

Kövér László az országos szakmai tanulmányi és a szakma kiváló tanulója versenyek dobogós helyezettjeinek és felkészítőiknek rendezett emléklapátadó eseményen úgy fogalmazott, a mostani, vészterhesen forrongó világban a magyarság legfontosabb döntése, hogy boldog békeidőket akar élni. Békét, amelyben a munka alakítja az életünket és nem a háború, mivel alkotómunka csak béke idejében teljesedhet ki és hozhat gyarapodást – mondta.

Ennek alátámasztásaként az 1867 és 1914 közötti, boldog békeidőknek nevezett korszakot említette, amikor Budapest városmagja a historizáló építészeti műfaj világélvonalába került.

Az, hogy ki milyen pályát tud befutni, függ az ember készségeitől és képességeitől, a tehetségtől és a befektetett munkától, a jól felhasznált időtől és lehetőségektől, a segítség elfogadásától és a tanítás befogadásától, valamint az őt körülvevő közösségektől is – mondta Kövér László.

A díjazottakat méltatva kiemelte, hogy kemény munkával verekedték be magukat a legjobbak közé, indulásuk nagyszerű volt, „s ha a folytatásra tekintünk, mindenhol komoly lehetőségeket, nagy ígéreteket látunk”.

Kövér László azt kívánta, hogy a fiatalok „fussák meg a szakmai pályájukat úgy, hogy teljes életet élhessenek, és gyarapítsák családjukat éppen úgy, mint közös hazánkat”.

Kapcsolódó írásaink