Oktatás

Lázár János: A közigazgatás egyszerre szolgálat és szolgáltatás

Szavai szerint ehhez a pályához szükséges a szolgálat iránti alázat, a személyes elkötelezettség, az elhivatottság

A közigazgatás egyszerre szolgálat és szolgáltatás, az abban dolgozók szervezik az ország hétköznapjait, működtetik az országot, ez nagy felelősség – mondta az építési és közlekedési miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen csütörtökön, a II. Kormányzati Állásbörze és Szakmai Napon.

Lázár János: A közigazgatás egyszerre szolgálat és szolgáltatás
Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a II. Kormányzati Állásbörze és Szakmai Napon a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, 2024. március 21-én
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Lázár János hangsúlyozta, ehhez a pályához szükséges a szolgálat iránti alázat, a személyes elkötelezettség, az elhivatottság. Meg kell érteni, hogy ez szolgáltatás, az adófizetőknek joguk van jó minőségű közszolgáltatáshoz, ahhoz, hogy felkészült emberek intézzék az ügyeiket – közölte.

Mindig az ügyfél az első, mindig az ügyfélnek van igaza, úgy kell bánni vele, hogy elégedetten távozzon – tette hozzá a miniszter. Kiemelte: nincs gazdasági növekedés gyönge közigazgatás mellett. Jó szakemberek kellenek, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek elitképzőként kell működnie – fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink