Gazdaság

Márciustól ingyenes a nagycsaládosok utazása

A közlekedésben bevezetett óriási kedzvezményekről számolt be Lázár János

„Kirándul a család! Márciustól a nagycsaládosok utazása ingyenes” – emlékeztetett Lázár János építési és közlekedési miniszter, országgyűlési képviselő a közösségi oldalára feltöltött képpel – közölte a Magyar Nemzet.

Márciustól ingyenes a nagycsaládosok utazása
Lázár János, építési és közlekedési miniszter
Fotó: Facebook/Lázár János

Számos változást hozott magával a március elsejétől hatályos új tarifacsomag, amely sokak számára jelentősen kedvezőbbé teheti a tömegközlekedést.

Az új tarifarendszerben:

  • A 14 év alattiak és a 65 év felettiek díjmentesen, a 14–25 év közöttiek pedig félárú jeggyel utazhatnak.
  • Díjmentesen vehetik igénybe a helyközi közlekedést azok a fogyatékkal élők és tartós betegek, akik most kilencvenszázalékos kedvezménnyel csökkentett díjat fizetnek a helyközi közlekedésben (a helyi közlekedést már most is díjmentesen használhatják).
  • Nem kell menetjegyet váltaniuk majd többek között a vak, hallássérült, a magasabb összegű családi pótlékban, illetve a fogyatékossági támogatásban részesülő, a gyógypedagógiai intézményekben és sajátos nevelési igényű gyermekeket foglalkoztató intézményekben tanulóknak. Kísérőik és látogatóik szintén díjmentesen utazhatnak a jogszabályban leírt esetekben.
    Azok a nagycsaládosok is díjmentességben részesülnek a jövőben, akik eddig igénybe vették a nagycsaládosok utazási kedvezményét.
  • Változatlanul díjmentesen utazhatnak a hadirokkantak és hadigondozottak, valamint a tartózkodási engedéllyel rendelkező menekültkénti, menedékeskénti vagy oltalmazottkénti elismerésüket kérő és ennek elismert emberek. A közalkalmazottakat a jövőben korlátlan számú utazáshoz igénybe vehető – mindössze regisztrációhoz kötött – ötvenszázalékos kedvezmény illeti meg.
Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink