Montázs

Illat, ami csábítóbb, mint a csokoládé

Édesszájúakon tesztelve

Belélegzett már parfümöt és szagolt már vaníliás sütiket? Az illatok világa nem korlátozódik a virágokra vagy a fára – a desszerteknek is van helye. Az ízek ihlette gourmand jegyek a parfümkollekciók igazi hőseivé válnak: vonzanak, melegítenek és igazán otthonossá teszik az illatot.

Illat, ami csábítóbb, mint a csokoládé
Képünk illusztráció
Fotó: Phanie via AFP/GARO

Vanília

Az ínyenc kompozíciók abszolút kedvence. Ez az édes, enyhén fűszeres és fás akkord a házi készítésű süteményekhez, az ünnepekhez és egy puha takaróhoz asszociál. A vaníliát gyakran virágokkal - rózsával vagy jázminnal -, fás jegyekkel (szantálfa, cédrus) és gyümölcsökkel (őszibarack, körte) kombinálják. Ezt az illatot nehéz bármi mással összetéveszteni - mintha körülölelne, melegséget teremtve.

Mandula

Marcipán és mandulás süti illata van. Mogyorós-édes árnyalata lehet visszafogott és gazdag is. A fahéj, a kardamom és a virágos akkordok duettjében a mandula bársonyos textúrát kölcsönöz az illatnak. Pontosan ez az a jegy, ami a parfümöt „finommá”, de nem túl nyálassá teszi.

Kávé

A reggeli ébredés szimbóluma. A parfümökben a kávé aromája sűrű, mély és kissé kesernyés. Ideálisan kombinálódik vaníliával, kakaóval, karamellel és fűszerekkel, egyedi „kávédesszert” kompozíciót alkotva. Adjon hozzá egy kis fát - és máris karakteres illata van.

Méz

Egy újabb meleg és természetes illatjegy. A méz nemcsak édes, hanem enyhén gyümölcsös és virágos illatú is. Gazdag parfümökben található meg, amelyek otthonosságot és természetközeliséget teremtenek. A méz az összetételtől függően „működik”: némelyikben alig észrevehető, máshol főszereplőként cseng ki, számol be a Pravda.

Kapcsolódó írásaink