Montázs

Újra lehet használni az alufóliát?

Sütőlemezek, ételmaradékok és formák lefedésére használják

Az alufólia már régóta univerzális segítő a konyhában.

Újra lehet használni az alufóliát?
Képünk illusztráció
Fotó: foodcollection via AFP/Mood4Food/Yves Bagros

Sütőlemezek, ételmaradékok és formák lefedésére használják. Egyes háziasszonyok – különösen a takarékosak – nem sietnek kidobni a fóliát az első használat után. Vajon jól teszik?

Ahogy Sue A. James táplálkozási szakértő a Real Simple-nek adott beszélgetésben kifejtette, a fólia újra felhasználható, amennyiben tiszta (nincs rajta lé, olaj vagy odaégett ételdarabok) és sértetlen marad.

Ne ijedj meg a sötét foltoktól – a színváltozás nem jelenti azt, hogy a fólia veszélyessé vált. Sőt, az eldobható, de még ép alumíniumformákat sem kell kidobni. A lényeg, hogy a fém és az étel közvetlen érintkezését megakadályozzuk: egyszerűen tegyünk egy réteg sütőpapírt az étel és az alumínium közé, írja a Sports.kz.

A kisebb foltok vízzel és szappannal eltávolíthatók, de nem használhatja örökké ugyanazt a lapot. Amint makacs foltok és lyukak jelennek meg, dobja ki.

Kapcsolódó írásaink