Montázs
Fűszerek, amiket a leggyakrabban hamisítanak
Jobb, ha egészet vásárolunk

Sáfrány
Ez a fűszer az egyik legdrágább. 1 kg sáfrány elkészítése körülbelül 30 munkaórát vesz igénybe, így ennek a fűszernek az ára eléri a 10 ezer dollárt kilogrammonként. A legtöbb sáfrányt Iránban állítják elő, és hogy olcsóbbá tegyék, mákot, sáfrányvirágot, szegfűszeget, körömviráglevelet stb. adnak hozzá. Olyan növényeket választanak, amelyekkel a sáfrány színét lehet festeni.
Fahéj
A Cinnamomum verum fa kérgéből készül. A fahéj kovácsolásához gyakran használják a Cassia, a hasonló Cinnamomum cassia fa kérgét. Az őrölt fahéjhoz pedig kávéhéjat, burgonya- vagy búzalisztet stb. adnak.
Kurkuma
Ennek a fűszernek nincs élénk íze, ezért könnyen hamisítható. Erre a célra rizslisztet, krétaport és sárga agyagot használnak.
Vanília
Ennek a fűszernek élénk íze van, amely jelentősen eltér a vanillintől, amelyhez hozzászoktunk. Csak távolról hasonlít a valódi vanília ízére és illatára.
Éppen ezért, ha van rá erőnk és forrásunk, jobb, ha egész fűszereket vásárolunk, és saját kezűleg őröljük meg őket.