Montázs
Kiderült, milyen gyakran kell elmosni a kávéscsészét
Ideális környezet a penészgombák elszaporodásához
Kávézás után a csészéket higiéniai okokból kimossuk, és fejjel lefelé a kávéfőzőre helyezzük. A kávé ugyanis ideális környezet a penészgombák elszaporodásához, a tejtermékek pedig növelik a baktériumok okozta fertőzések veszélyét – írja a Sports.kz.
A csésze belsejében kialakuló barna foltok idővel penészessé válhatnak, és kesernyés szag keletkezik. Ezen kívül ragacsossá válik, és az utána következő kávé íze megromolhat.
A csészében a baktériumok elterjedhetnek, és akár három napig is aktívak maradhatnak, ezért megalapozatlanok azok a gyakori állítások, hogy a kávéscsészét ritkábban kell tisztítani.
Ha a csésze kerámia, üveg vagy rozsdamentes acél, akkor elég forró vízzel leöblíteni a csészét a tisztításhoz.
Minden alkalommal szódabikarbónával kell kimosni, ha tejet és cukrot használunk.