Montázs

Napszemüvegeket készítettek Forma–1-es autóból

A prémiumnapszemüveg-készítő piacra dobta a McLaren Winners’ Collection nevű sorozatot

Ritka, hogy egy napszemüveggyártó kimondottan F1-rajongóknak és gyűjtőknek ajánlja portékáját, azonban a SunGod újdonságánál teljesen meg lehet ezt érteni – írja a Firstclass.hu.

Napszemüvegeket készítettek Forma–1-es autóból
McLaren Winners’ Collection
Fotó: Facebook/McLaren Winners’ Collection

Megszokhattuk már, hogy a sportcsapatok mögé beálló szponzorok mindig megpróbálnak többet kihozni a partnerségből annál, mint nevük vagy logójuk kiemelt helyen történő feltüntetése. Ezt járatta most a csúcsra a McLaren Forma–1-es csapata, akik napszemüvegpartnerükkel, a SunGoddal tettek le maradandót az asztalra.

A prémiumnapszemüveg-készítő piacra dobta a McLaren Winners’ Collection nevű sorozatot. Alapvetően egy műanyag keretes, mindössze 25 grammot nyomó kiegészítőről van szó, amelyet az tesz különlegessé, hogy csak 183 számozott példány készül belőle. A számnak fontos jelentősége van: épp ennyi futamgyőzelmet aratott napjainkig a McLaren a Forma–1-ben, azaz a szemüvegek olyan nagyságok megfogható sikereinek állítanak emléket, mint Ayrton Senna, Alain Prost, Emerson Fittipaldi, James Hunt, Mika Häkkinen, Fernando Alonso vagy Lewis Hamilton.

Objektum doboz

Így válik minden szemüveg egyedivé, azonban ez nem minden. Az csak a kisebbik plusz, hogy egy fémplakett is jár a kiegészítő mellé, rajta a sorszámmal. Igazán kiemelkedővé az teszi a McLaren és a SunGod partnerségének gyümölcsét, hogy a szemüvegek szárába egy apró karbonszálas darabot tesznek a 2023-as Forma–1-es versenygépből.

Ezen tulajdonsága miatt érthető, miért ajánlja a SunGod F1-rajongóknak a szemüvegét. Ha az árakra rápillantunk, akkor azt is megértjük, miért lehet gyűjtői darab a divatkellék: ugyan élethosszig tartó garanciát kínálnak hozzá, valamint a lencsék is extra karcállók, a legtöbben egy vitrinben őriznék a 450 fontos (200 ezer forintos) szemüveget.

Kapcsolódó írásaink