Montázs

Csodás ország csábítja a home office-ból dolgozókat

Sokan nemcsak a külvárosba, hanem inkább egy másik kontinensre költöznek, miközben munkahelyük megmarad

A 21. század egyik meghatározó jelensége a távmunka, vagyis a home office elterjedése. Rengeteg téren hozott változást az életünkbe, és vannak, akik igazán extrém szinten használják ki ezt a lehetőséget. A szomszéd falu helyett egzotikus helyekre költözve, a munkájukat megtartva gyűjtenek élményeket – írja a Firstclass.hu.

Csodás ország csábítja a home office-ból dolgozókat
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Ők az igazi digitális nomádok, akiket már külön kedvezményekkel csábítanak a lenyűgöző tájjal rendelkező, fizetőképes látogatókra vágyó, egzotikusabb országok.

Legutóbb Peru csatlakozott a digitálisnomád-vízumot kínáló országok egyre bővülő listájához, és ezzel Brazília, Argentína, Kolumbia, Uruguay és Ecuador mellett a hatodik dél-amerikai állam lett.

A vízum lehetővé teszi a távolról dolgozók számára, hogy akár egy évig is Peruban éljenek, és a tartózkodásuk meghosszabbítható. Jelenleg a látogatók legfeljebb 183 napig tartózkodhatnak ott turistavízummal, de a remények szerint a hosszabb tartózkodás és a munkavállalás lehetősége vonzóvá teszi a magasan képzett munkavállalók számára, akik a turisztikai területeket is felkeresik, és ezáltal is támogatják a gazdaságot.

Látnivaló pedig akad bőven. A Machu Picchu világhírű magaslataitól az amazonasi esőerdő mélyéig több mint egy évre lesz szüksége ahhoz, hogy felfedezze mindazt, amit Peru kínál.

Ráadásul a fővárosban, Limában egyre nagyobb a digitális nomádok közössége. Tengerparti város, amelyet lenyűgöző vidék vesz körül, és tele van régészeti lelőhelyekkel, de emellett egy egész sereg kiváló múzeum is található itt, nem beszélve a kulináris különlegességekről.

Ráadásul a megélhetési költségek is szuper költségvetésbarátak. A Numbeo online adatbázis szerint a perui élet 87 százalékkal olcsóbb, mint Olaszországban, 112 százalékkal olcsóbb, mint Franciaországban, és 120 százalékkal olcsóbb, mint az Egyesült Királyságban.

Kapcsolódó írásaink