Montázs

Ennyi mobilja senkinek nincs a világon

Egy kolozsvári férfi annyi különböző mobiltelefont gyűjtött össze az elmúlt 5 évben, hogy azzal Guinness-rekorder lett

Biztos önnek is lapul otthon a fiókjában néhány régi mobil az elmúlt húsz évből, amelyeket használat után csak úgy eltett, és azóta is várják sorsukat – írja a firstclass.hu.

Ennyi mobilja senkinek nincs a világon
A Guinness-rekordot mindössze öt év alatt hozta össze
Fotó: GUINNESS WORLD RECORDS

A lényegében teljesen felesleges használati cikket le is adhatnánk valakinek: a mobilszolgáltatók, elektronikai áruházláncok gyakran kedvezményes áron adják termékeiket, ha hozzájuk visszük a kütyüket.

Vagy eljuttathatjuk Kolozsvárra, Andrei Bilbie Argentisnek, ugyanis a férfi a legnagyobb mobiltelefon-gyűjtő a világon 3456 különböző típusú készülékkel.

A Guinness-rekorder mindössze öt év alatt hozta össze ezt a számot, teljesítményét november 3-án ismerték el hivatalosan. Azt nem lehet mondani, hogy kifinomultan gyűjti a mobilokat, mert rengeteg készülékből több is van neki, a rekordba azonban csak a különböző típusok számítanak bele. Romániai források szerint összesen 11 ezer készüléke van, egy helyi tévének pedig elmondta, hogy a készülékekben nem a pénzzé tehető értéket látja, hanem azt, hogy segítségükkel Guinness-rekorder lehet.

A csúcsdöntéshez Ekrem Karagüdekoğlu rekordját kellett túlszárnyalnia, a török férfi kollekciója 2779 különböző modellből állt.

Kapcsolódó írásaink