Montázs

Magyarország legolcsóbb utcája fatális tévedés miatt került oda, ahol van

A település pogármestere nagyon kiakadt a nem túl megtisztelő cím miatt

A Somogy vármegyei Nágocson található Táncsics Mihály utca lett az ország legolcsóbb utcája lett az idén, ahol négyzetméterenként mindössze ötezer forintért hirdettek eladásra egy házat az ingatlan.com adatai szerint. Ez mind nagyon szép és jó, ám mint most kiderült az egész egy banális tévedés miatt valósulhatott meg. A polgármester és a helyiek szerint ugyanis egy hibásan feladott hirdetés miatt csúszott le ennyire a statisztika – derítette ki a Sonline, számolt be a promotions.hu.

Magyarország legolcsóbb utcája fatális tévedés miatt került oda, ahol van
A Zichy-kastély Nágocson
Fotó: Wikipédia

Szintén a Táncsics utcában nemrég nyolcmillióért hirdettek meg egy másik eladó házat, ami végül 6,8 millióért cserélt gazdát. A szembeszomszéd gyakran keresgél az interneten, és talált olyan 410 négyzetméteres siófoki ingatlant, ami szerinte olcsóbb, mint az említett adásvételben szereplő nágocsi házikó, ami nekik 2,5 millióért sem kellett, tekintve, hogy konyha sincs benne. A lerobbant parasztházakért is 10 milliót adnak a környéken, sőt kínálnak előadásra 25–30 millióért is családi házakat Nágocson. A település egyébként mindössze fél órás autóútra található a Balaton-parttól, így semmiképp sem lehet reális, hogy itt található az ország legolcsóbb utcája.

Az olcsósági csúcstartó ingatlanról helyiek azt mondják, hogy szét­esőfélben lévő, bontásra ítélt épület, egy 60–70 négyzetméteres ház, ahol még döngölt padló van. a tulajdonosát, egy idős férfit a patalomi szociális otthonba szállították, és az unokák örökölték az ingatlant. egy 920 négyzetméteres telek is tartozik hozzá, az eladók viszont nagyot tévedtek, amikor a telek méretét is belevették a ház alapterületébe, és így hirdették meg. az egészért ötmillió forintot kértek, így jön ki az említett ötezer forintos négyzetméterár.

„A telekméretet írták be a ház méretének, ez okozta a félreértést. Az viszont felháborító, hogy utánajárás nélkül vonnak le téves információkból konzekvenciákat, és emiatt degradálták a falut” – fakadt ki Simor Ákos polgármester.

Kapcsolódó írásaink