Montázs

A Disney parkjaiban a robotoké lehet a főszerep

A Disney élményparkjaiban hamarosan hemzsegni fognak a robotok, a filmek, mesék karaktereit gépek fogják megszemélyesíteni

A Walt Disney messze nem csak a filmekről, mesékről, animációkról szól már manapság. A médiaipari gigacég a szórakoztatásban érdekelt, és ezen a területen a tematikus parkok is sokat hoznak a konyhára – írja a firtclass.hu.

A Disney parkjaiban a robotoké lehet a főszerep
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Az élményt pedig folyamatosan fejlesztik és úgy tűnik a plüssruhába bújt melósokat hamarosan leválthatják a specifikus robotok. A robotika eddigi eredményeire támaszkodva, ez a moduláris hardverre épülő robot már megerősítő tanunlással fejlődik. Ez annyit tesz, hogy tanul saját hibáiból, és felfedezve a környezetét, figyelve az utasításokat lesz egyre ügyesebb. Ezzel évek helyett csak hónapok alatt képes megtanulni, hogyan kell lopakodni, táncolni, csoszogni, sántikálni, sétafikálni, felvenni egy-egy karakter stílusát.

Képes táncolni, sétálni, és sok minden másra is, többek között egyensúlyérzéke is rendkívüli. Őt már nem lehet csak úgy felbillenteni, vagy felrúgni, kihúzni a lába alól a talajt. Totyogva korrigál, és már borítás nélkül is van egy aranyos hangulata, ami a megfelelő karakternek felöltöztetve tovább fokozódik majd.

Objektum doboz

De van itt humanoid alakú akrobata robot is, ami a cirkuszi mutatványosok munkáját is elveheti, ha elég ügyes lesz. Kifejleszteni dollármilliókba kerül, de utána ő már nem kér fizetést, bevállalja az emberek számára halálos veszélyt, és sztrájkolni sem fog a rossz körülmények miatt, mosolyát pedig nem befolyásolja semmilyen külső körülmény.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink