Montázs

21. századi boszorkányper indul a volt parlamenti elnök ellen

Eredetileg két holttest miatt indult nyomozás

A Seychelle-szigetek volt parlamenti elnökét, Patrick Herminie-t és hét társát boszorkányságra szánt tárgyak birtoklásával, boszorkányság végrehajtására irányuló összeesküvéssel és a boszorkánysággal kapcsolatos szolgáltatások megrendelésével vádolják a helyi hatóságok. Ügyüket a Mahé szigeti temetőből előkerült két holttesttel kapcsolják össze – írja a metropol.hu.

21. századi boszorkányper indul a volt parlamenti elnök ellen
A Seychelle-szigetek történetében eddig még nem fordult elő, hogy egy politikai párt vezetőjét letartóztatták volna babona és boszorkányság miatt
Fotó: NorthFoto

A politikus nevét egy tanzániai állampolgár mobiljában találták meg, akit a gyilkosságok után a Seychelle-szigetek nemzetközi repülőterén fogtak el szeptember végén. A férfi csomagjában titokzatos köveket, különböző porokat és folyadékokat találtak, valamint olyan dokumentumokat találtak, amelyeket sátánista szimbólumokkal láttak el.

Az eset után a jelenleg ellenzékben lévő politikus pártjának székházát átkutatták, és a férfit bevitték a rendőrségre, majd végül óvadék ellenében szabadon engedték.

A Seychelle-szigetek történetében eddig még nem fordult elő, hogy egy politikai párt vezetőjét letartóztatták volna babona és boszorkányság miatt. Ez valami új, és szégyenletes fejezete a politikának − mondta a BBC-nek a megvádolt pártvezető, aki egyébként nem hisz a boszorkányságban.

Szerinte sokkal inkább arról lehet szó, hogy így akarják megakadályozni az indulását a 2025-ös elnökválasztáson.

Kapcsolódó írásaink