Montázs

Nem kellesz a csajoknak, ha nem láttad a Barbie-filmet

Meglepő eredményekkel zárult egy kutatás

Felszántotta a mozikat nyáron a Barbie-film: minden idők legsikeresebb alkotásai között jegyzik már Greta Gerwig moziját, mely a mézes-mázas külső ellenére komoly, de vitatott üzenettel bír. Hatása túllépett a vetítővásznakon és a mémeken: képes párkapcsolatokat is befolyásolni a film - írja a firsclass.hu.

Nem kellesz a csajoknak, ha nem láttad a Barbie-filmet
Fotó: NorthFoto

Hogy mennyire, arról korábban csak sejtéseink voltak az olyan szalagcímek láttán, miszerint voltak nők, akik a film megnézése után szakítottak párjukkal. Egy friss felmérés azonban jobban megmutatja, milyen hatással lehet a Barbie-film a jelenlegi, illetve az alakulóban lévő párkapcsolatokra.

A Change Research nevű kutatócég ugyanis megkérdezett több mint 1000, 18 és 34 év közötti amerikai nőt arról, hogy mik azok a tulajdonságok, melyek kizáró tényezőt jelentenek náluk. Számos különféle, egymással össze nem függő válaszlehetőség szerepelt a kérdőívben, így ezek nem befolyásolhatták a szavazati arányokat.

A felmérésből kiderült, hogy rosszul áll a szénája azoknak, akik elutasítják a Barbie-film megnézését: a lányok 53 százalékánál ez kizáró tényező a párkapcsolatokban.

Ugyanerről megkérdezték a hasonló korú férfiakat is, ott a válaszadók 31 százaléka mondta ugyanezt, azaz közel harmaduk szintén elvárja a másik féltől, hogy legyen nyitott a Barbie-ra.

A film párkapcsolati hatásai a maga százalékaival is eltörpülnek más témák mellett. Jóval többen voltak, akik elutasítóak voltak mások politikai nézetei miatt (a szélsőséges republikánusoknak a nők 76 százaléka nemet mond), de a lányok kétharmadának olyan pár sem kell, akiknek nincs hobbija. A megkérdezett férfiaknál ugyanezekben a témakörökben 59, illetve 60 százalékuk szavazott ugyanígy. Az erősebbik nemnél volt még egy megjelenő érdekesség: 41 százalékuk azt mondta, nem kell nekik olyan pár, aki rákattant az asztrológiára, a horoszkópokra.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom