Montázs

Hatalmas, kör alakú dolgot találtak a tenger mélyén, csaknem tízezer éves, és fura jelek borítják

A felfedezés a Stonehenge titkához is közelebb viheti az emberiséget

A világ legnagyobb rajtélyei közé tartozik a Stonehenge, a kínai nagy fal vagy éppen az egyiptomi piramisok. A kutatók és szakértők pedig nagyon örülnek annak, ha ezekhez hasonló felfedezést tesznek, és ennek fényében sikerülhet jobban megérteni a klasszikus csodákat is, amelyekről így kiderül, hogy bizony vannak ikertornyai a világ több pontján is – írja a Promotions.hu.

Hatalmas, kör alakú dolgot találtak a tenger mélyén, csaknem tízezer éves, és fura jelek borítják
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Az elmúlt időszakban rengeteg felfedezést tettek a tudósok a tengerek alján, ahol olykor komplett településeket tártak fel. Sőt, kőkört is találtak a helyszínen. Nagy-Britanniában amúgy nem a Stonehenge az egyetlen ilyen, monumentális létesítmény több ezer évvel ezelőttől, hiszen a briteknél csaknem ezer hasonló építmény nyomaira bukkantak már,

Ám a legikonikusabb mindegyik közül a Stonehenge.

Izraelben egy part menti merülés kapcsán találtak egy települést a tenger mélyén, ráadásul a sok lelet közül kiemelkedett, hogy falakat is találtak a mélyben. Később rengeteg házat tártak fel, és emberek maradványaira is bukkantak, majd megállapították azt is, hogy a település a világ egyik legrégebben lakott települése volt, csaknem kilencezer éves. A falu közepén pedig egy titokzatos és rejtélyes, kör alakú építmény állt, amelyben egyéb bemélyesdéseket találtak, így később kiderült, hogy valamilyen, vízhez kötődő szertartáshoz használhatták azt.

A felfedezés egy újabb segítség lehet ahhoz tehát, hogy megértsük, mi volt a pontos funkciója a Stonehenge-nek és a hasonló kőköröknek.

Kapcsolódó írásaink

Szexuális típusok

ĀMa már nem csak az öt szeretetnyelvet ismerjük, hanem a szexualitásnak is van öt típusa

Gyilkos kapcsolódás

ĀMire a bántalmazott felismeri, hogy a jellegzetes fázisok nem kerülhetőek el, addigra a traumás kötődés már kialakul

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom