Montázs

Szexuális típusok

Ma már nem csak az öt szeretetnyelvet ismerjük, hanem a szexualitásnak is van öt típusa

A típusok és a különböző szeretetnyelvek nem jobbak vagy rosszabbak a másiknál. Nincs rangsor vagy sorrend. Egészen egyszerűen másak. Pont ezért érdemes megismerni, nem csak a sajátunkat, hanem a partnerét is.

Szexuális típusok
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

A párkapcsolatban fontos, hogy ismerjék a felek a másikat. Nemcsak a kedvenc dal vagy étel, hanem az elsődleges szeretnyelv és a szexuális típus ismerete is döntő lehet.

Az öt szeretetnyelvet szinte mindenki ismeri, de ismételjük át:

1. Elismerő szavak

2. Minőségi idő

3. Ajándékozás

4. Szivességek

5. Testi érintés

Mindenkinek van egy elsődleges, preferált szeretetnyelve, amely hat a többire. Ahhoz, hogy megtudja, hogy melyik az ön szeretetnyelve, ide kattintva töltheti ki a tesztet. 

Azonban a szakemberek megfogalmazták az öt szexuális típust is, amelyet legalább annyira fontos ismerni, mint a szeretetnyelveket.

1. Érzéki

Ők az összes érzékszervüket bekapcsolják a szeretkezésbe. Imádnak jókat enni, akár egymásról is, szeretik az illatokat, gyertya, füstölő használata náluk szinte kötelező kellék, miközben szól a zene a háttérben.

2. Szexuális

Őket a meztelenség látványa izgatja a legjobban.

3. BDSM

Ők már túl vannak az egyszerűbb játékokon, nekik már a vadabb élmények okoznak örömet. Ehhez társul egy pszichés élmény, az alávetettség-dominancia vagy kötözés-fegyelmezés. Itt az intimitás hiánya is szerepet játsszhat.

4. Mindenevő

Ide tartozik mindenki, akiket a ruhadarabok, harisnyakötők, melltartók, fűzők, szemkötők, szerepjáték, jelmez vagy a harisnya látványa indít be.

5. Energetikus

Örömét leli az elnyújtott előjátékban, így hangolódik a másikra.

A szexuális típus a szexszel akar kapcsolódni, amíg a többiek a kapcsolódásból akarnak szexelni.

A legtöbb pár változatosságot akar vinni a szexuális életébe, ezért próbálnak ki új utakat. Ehhez azonban feltétlenül ismerni kell a saját- és a partnere szexuális típusát.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom