Montázs

Világsztárról neveztek el egy pókfajt

Tom Hardy neve immár örökre összeforrott Venom karakterével

2018-ban bújt először Eddie Brock oknyomozó riporter szerepébe Tom Hardy brit színész. Karaktere a szuperhősfilm során egy szimbióta uralma alá kerül, így szerez emberfeletti képességeket, és így ölt látványos külsőt is – írja a firstclass.hu.

Világsztárról neveztek el egy pókfajt
Fotó: NorthFoto

Ha a Venomius tomhardyi megcsíp, mi nem fogunk szuperhősképességeket szerezni, szerencsére azonban nem veszélyes emberre az újonnan felfedezett pókfaj, amely azért mérget is termel. A menő külső azonban megvan nála: a hátsóján található fekete pöttyök miatt kapta a Tom Hardy-s, venomos nevet az állat, ugyanis a kutatóknak ezt juttatta a látvány eszükbe.

Az állattal egyébként mi aligha fogunk találkozni, ugyanis Ausztrália déli részén őshonos. Megtalálható Tasmania szigetén, de a kontinensnyi ország délnyugati felén is elterjedt, ahol kör alakú hálóit építgeti, nap közben pedig selyemből épített rejtekhelyén bújik meg a faágak között.

Azt nem jelenthetjük ki, hogy csak úgy sorjáznak a celebekről elnevezett állatok, de akad a történelemben jó néhány, melyet hírességekről neveztek el. A „keresztszülők” között megtaláljuk többek között Beyoncét, Bob Marley-t, Kate Winsletet, George Bush-t, Károly királyt és Adolf Hitlert is. Idén nem a mostani az első alkalom, hogy világsztárról neveznek el egy újonnan felfedezett állatot. Nemrég Harrison Ford részesült hasonló megtiszteltetésben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom