Montázs

Óriási képet festettek a fűre az ENSZ-székház előtt

A tehetséges svájci művész olyan káprázatos alkotásokat készít, amelyek a levegőből mutatják meg magukat igazán

Genfben kénytelenek voltak egy drónt bevetni szeptember 8-án, hogy Saype, azaz Guillaume Legros festményét meg tudják örökíteni. A francia–svájci talajművész az ENSZ európai székháza elé rajzolt a fűbe egy impozáns alkotást – írja a firstclass.hu.

Óriási képet festettek a fűre az ENSZ-székház előtt
Fotó: Facebook / Saype

A festmény neve All of Us (Mindannyiunk), és a genfi Place des Nations tér (Nemzetek tere) pázsitján látható, ahol egy törött széket ábrázoló, 12 méter magas faszobor is áll.

Saype a Humanity & Inclusion nemzetközi segélyszervezet felkérésére készítette el legújabb alkotását, kizárólag természetes színanyagok permetezésével. A kéz a szék kitört lábát tartaja.

A széket egyébként 1977-ben emelték békeszimbólumként, amely a taposóaknák használatát tiltó egyezmény betartására hívja fel a figyelmet.

A több száz négyzetmétert lefedő kéz faszénből, mészből és tejfehérjéből készült, így egyáltalán nem szennyezi a környezetet. Ahogy a fű nő, és levágják, úgy válik eggyé újra a természettel az alkotás.

Guillaume Legros óriási freskói (mert nem ez az első ilyen alkotása) a földről alig kivehetők, akkor mutatják meg magukat, ha a magasból tekintünk rájuk.

A Forbes magazin 2019-ben, az akkor 29 éves Saype-ot beválasztotta a legbefolyásosabb 30 év alatti művészek 30 fős társaságába.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom