Montázs

Ez a világváros a Föld leggazdagabbjainak kedvence

Két város viszi a prímet, ha a Föld leggazdagabb embereinek lakhelyeit nézzük

Egyre több dollármilliomos él a Földön. A leggazdagabbak rétegét el is kezdték egy új kifejezéssel szűkíteni: azokat, akiknek vagyona meghaladja a 30 millió dollárt (10,7 milliárd forintot), sok helyen már ultravagyonos embernek (ultra-high-net-worth, UHNV) nevezik – írja a Firstclass.hu.

Ez a világváros a Föld leggazdagabbjainak kedvence
Hong Kong
Fotó: NorthFoto

Velük kapcsolatban jelent meg nemrég egy jelentés, amely azt vizsgálta, hol élnek ezek az emberek. Mint kiderült, két világvárost minden másnál jobban kedvelnek a bolygó leggazdagabbjai. Habár összvagyon alapján New York a világ leggazdagabb városa, a legtöbb UHNV-ember Hongkongban él.

A jelentés szerint a kínai különleges közigazgatási területen 12 615 ember vagyona haladja meg a 30 millió dollárt, míg a második New Yorkban ez a szám 11 845 fő. Nincs tehát nagy különbség, de azt érdemes hozzátenni, hogy az ultragazdagok száma az utóbbi egy évben majdnem negyedével csökkent Hongkongban, míg New Yorkban egy kicsivel nőtt is (+2,3 százalék).

Mögéjük a dobogóra London fért fel 6370 gazdag lakójával, a negyedik Los Angeles 6205 fővel. A legjobb tízben olyan városok szerepelnek még, mint San Francisco, Chicago, Szingapúr, Párizs, Tokió és Washington DC.

Régiós szempontból egyébként Észak-Amerika vezet, 142 990 igazán gazdag ember otthona Kanada, az Egyesült Államok és Mexikó. Ázsiában 108 370-en élnek, míg Európa csak a harmadik 100 850 emberrel. Érdekes módon a Közel-Kelet nemigen jelenik meg a listákon: régiós szinten negyedik a térség a maga 21 640 ultratehetős emberével.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom