Montázs

Az EU megszüntetné a hoteles minikozmetikumokat

Viszlát, minitusfürdők, -samponok, -fogkrémek!

Egy korszak véget ér Európában. Az EU úgy döntött, leszámol ezekkel a kisebb formátumú piperékkel, mert hiába praktikusak és segítenek sokat az utazóknak, a környezetet sokkal nagyobb mértékben károsítják, mint gondolnánk. Egy felmérés szerint, ha most nem fogják vissza a műanyagcsomagolások nagymértékű használatát, 2030-ra akár 46 százalékkal is nőhet a műanyagszemét mértéke – írja a foldjaro.hu.

Az EU megszüntetné a hoteles minikozmetikumokat
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A biológiailag lebomlani képtelen nejlonzacskók és szívószálak tiltása után a következő termékcsoport a hoteles minipiperéké, a zöldség- és gyümölcscsomagolásoké lesz. Mindent el fognak követni annak érdekében, hogy inkább újratölthető palackos, előre felszerelt adagolókkal dolgozzanak a hotelek. Még akkor is, ha a szállóvendégek egyszerűen imádják használni, hazavinni, birtokolni ezeket az apró krémeket, géleket.

Lássuk be, hiába praktikus, hogy amennyiben hotelben szállunk meg, nem kell magunkkal vinni a tisztálkodószerek egy részét, de ez tényleg fájdalmas pazarlás.

A szabály pontos életbeléptéről még nem tudunk, de bizonyára megsürgetik az intézkedést.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom