Montázs

Putyin atombiztos repülőgépe felszállt, és ez csak egyet jelenthet

Mi történik Oroszországban?

A Végítélet névre keresztelt repülőgép már nemcsak próbaútján van túl, de az orosz–ukrán konfliktushoz kötődően atomtöltettel felszerelve útra kész állapotban várja titkos küldetését – írja a promotions.hu.

Putyin atombiztos repülőgépe felszállt, és ez csak egyet jelenthet
Il–80 repülőgép
Fotó: NorthFoto

Vlagyimir Putyin orosz elnök Il–80-as típusú repülőgépe egy teljesen felújított és modernizált rendszerrel már a tavalyi évben megtette próbaútját, amelyet az ukránok azonnali fenyegetésnek gondoltak. A próbaútnak a források szerint pedig nem volt semmilyen háborús célja, csupán a hadgyakorlatok kiegészítéseként szolgált. Ugyanis a Végítélet, vagy más néven a Repülő Kreml azért pihen szolgálatkészen a hangárban, mert ez az egyetlen olyan orosz gép, amely háború és nukleáris veszély esetén a teljes parlamentet képes kimenekíteni, hogy a kormányzást a levegőben zökkenőmentesen folytathassák tovább.

A repülőgép természetesen fel van szerelve a kornak megfelelő legmodernebb technológiával, többek között egy Zveno–S néven ismert műholdantennával, egy alacsony frekvenciájú antennarendszerrel, amely tengeralattjárók ballisztikus rakétáinak kommunikációjára szolgál, valamint egy nukleáris robbanófejjel is, amely célzott és végső csapást képes mérni ellenfelére.

Az sem titok már Putyin többszöri bejelentése után, hogy a közeljövőben olyan haditechnológiát fog megmutatni Oroszország, amelyre eddig még nem volt példa a történelem során, így könnyen lehet, hogy a szóban forgó repülőgép csak a háború jéghegyének csúcsa, amelyről most kiszivárgott néhány információ.

Az említett haditechnika, bár nem megszokott, és valóban példátlan, abszolút tükrözi az orosz háborús mentalitást. Ha Putyin úgy dönt, hogy beveti a Repülő Kremlet akár csak egy sétareülésre is, Európa minden bizonnyal kérdőre vonja, és válaszokat követel majd, háborús helyzet esetén pedig ezzel a lassan sci-fibe illő technológiával valószínűleg még sokáig tarthatja meg hatalmát.

Kapcsolódó írásaink