Montázs

Elvitték a 60-as táblát, disznótor miatt kellett az üstre fedőnek

Disznótort tartottak, a fedőt elkeverték

Jogerős ítéletet hozott a Püspökladányi Járásbíróság annak a két férfinek az ügyében, akik veszélyeztették a közlekedés biztonságát azzal, hogy leszereltek egy közlekedési jelzőtáblát a 4211-es út mellett Debrecen és Hosszúhát között – írta meg Debreceni Törvényszék, számol be a Mandiner.hu.

Elvitték a 60-as táblát, disznótor miatt kellett az üstre fedőnek
Fotó: NorthFoto

A Debreceni Törvényszék közleményében azt írta, hogy a két férfi tavaly november 12-én Debrecenből Hosszúhátra ment kocsival a munkájuk során. Miután végeztek a melóval visszaindultak Debrecenbe, amely során az elsőrendű vádlott jelezte a sofőrnek, hogy álljon meg a 60 km/h sebességkorlátozó jelzőtábla mellett, mert hétvégén disznótor lesz, és szüksége van a táblára üsttető gyanánt.

A sofőr eleget tett a kérésének, és megállt a 4211-es számú út szélén.

Ezt követően kiszálltak a járműből, majd amíg egyikük az oszlopot fogta, addig a másik férfi lecsavarozta a jelzőtáblát. Ezt követően pedig tovább folytatták az útjukat Debrecen felé.

A bűncselekményt az egyik közeli cég kameráin keresztül látták az ott dolgozók, értesítették is a rendőrséget, azok pedig egyrészt azonosították az elkövetőket, másrészt telefonon felszólították őket arra, hogy forduljanak vissza, a rögtönzött üstfedővel együtt.

A bűncselekmény helyszínén a megengedett legnagyobb haladási sebesség 60 km/h. Az elsőrendű vádlott a közúti jelzőtábla eltávolításával – melyhez a másodrendű vádlott szándékosan segítséget nyújtott – más vagy mások életét vagy testi épségét, a közúti közlekedés biztonságát veszélyeztette.

A bíróság az elsőrendű vádlottat 100, míg a bűnsegéd társát 80 óra közérdekű munka büntetést szabott ki a büntetővégzésében, viszont az egyikük arra kérte a bírót, hogy hadd fizethessen inkább. Az ügyben eljáró bíró mérlegelte a vádlott által előadottakat, majd vele szemben 150 ezres pénzbüntetést szabott ki.

Kapcsolódó írásaink