Montázs

Bemutatták a leleplező felvételt: rábukkanhattak a Loch Ness-i szörnyre

Rábukkanhattak a Loch Ness-i szörnyre

Nem egész egy hete összefogtak a szörnyvadászok Skóciában, hogy megtalálják a Loch Ness-i szörnyet. A legelszántabb kutatók pedig három furcsa észlelést jelentettek – írja a Hirado.hu.

Bemutatták a leleplező felvételt: rábukkanhattak a Loch Ness-i szörnyre
Képünk illusztáció
Fotó: NorthFoto

A skót-felföldi Loch Ness misztikus lényének felkutatására pár napja rendezett nagyszabású keresőexpedíció úgy tűnik, sikeresnek bizonyult. Három önkéntes ugyanis úgy véli, sikerült megpillantania a víz mélyén rejtőző legendás szörnyet.

Egyikük egy angolnaszerű lény sziluettjére lett figyelmes, amint a tó felszíne felé közelít, de mielőtt felbukkant volna, nyomtalanul eltűnt a víz alatt.

Egy másik, 58 éves férfi beszámolója szerint egy pillanatra a lényt látta kiemelkedni a vízből, de mire a fényképezőgépéhez kapott volna, eltűnt.

A harmadik észlelést egy filmes stáb jelentette, akik hőkamerás drónjuk segítségével kutattak a szörny után. A felderítőeszköz egy alkalommal egészen közel a parthoz szokatlan hőnyomot észlelt, ami nagy tömegű élőlény jelenlétére utal.

Az elszánt szörnyvadászok számára azonban ez nem elég. Többen tovább egyesítik erőiket, hogy végre teljes egészében megpillanthassák a világ egyik legmisztikusabb teremtményét, amelynek létezéséről először évtizedekkel ezelőtt számoltak be.

Kilencven évvel ezelőtt egy Aldie Mackay nevű szállodaigazgató állítólag egy „vízi szörnyeteget” pillantott meg a skót-felföldi tóban, a Loch Ness-i szörny mítosza pedig azóta lázban tartja a világot.

Kilencven évvel később, augusztus utolsó hétvégéjén, a Loch Ness Központ által szervezett „A keresés hétvégéje” elnevezésű rendezvényre a világ minden tájáról érkeznek önkéntesek Skóciába, hogy két napon keresztül, korábban még nem alkalmazott felszerelésekkel nyomozzanak Nessie után.

Objektum doboz

A Loch Ness Központ, amely a Nessie-legenda történetét feltáró múzeum és egyben sétahajó-üzemeltető is, idén nyitotta meg újra kapuit egy 1,9 millió dolláros felújítás után – jegyezte meg a CNN.

Kapcsolódó írásaink