Montázs

30 kiló kokaint horgászott ki a vízből egy floridai polgármester

Jane Castor, Tampa polgármestere nagy fogást hajtott végre, amikor a múlt hónap végén Florida Keysben horgászott a családjával

A polgármesteri hivatal szerint egy több mint 30 kilogramm kokaint tartalmazó csomagot talált és vontatott be, amelynek becsült utcai értéke körülbelül 1,1 millió dollár, azaz több mint 424 millió forint – írja a CNN alapján a hvg.hu.

30 kiló kokaint horgászott ki a vízből egy floridai polgármester
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A csomagot az amerikai perti őrség tájékoztatása szerint július 23-án fedezték fel Marathontól délre. Castor bejelölte a fogás helyszínét az óráján, majd a családja segítségével a csomagot beemelte a csónakjukba, mindezek után pedig kapcsolatba lépett a Monroe megyei seriffhivatallal, hogy jelentse a zsákmányt.

A határőrség Miami szektorának ügynökei ezután átvették a kábítószert – közölte a határőrség és a Monroe megyei seriff hivatala. A csomagban a határőrség szerint 25 csomag kokain volt.

Jelenlegi polgármesteri ciklusát megelőzően Castor „31 évet töltött a Tampai Rendőrkapitányságon, ahol szinte minden beosztásban és szinte minden városrészben szolgált. 2009 októberében Castor Tampa első női rendőrfőnöke lett, és hat évig töltötte be ezt a tisztséget” – olvasható a Tampa város honlapján található életrajzában.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink